İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ işçileri iş bıraktı

Emek 05.03.2024 - 15:32, Güncelleme: 05.03.2024 - 15:32
 

İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ işçileri iş bıraktı

İzBB bünyesinde faaliyet gösteren 4 şirkette çalışan 5 bin 560 işçi adına yürütülen toplu iş sözleşmesinde yaşanan tıkanıklık üzerine sendika yarım gün iş bırakma eylemi yaptı.
Fotoğraf: MA   Asopress - İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) bünyesinde faaliyet gösteren İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan işçilerin üyesi olduğu Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası İzmir Şubeleri ile SODEM-SEN ve Büyükşehir Belediyesi temsilcileri arasında Ocak ayında başlayan yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkandı. 5 bin 560 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinin son oturumunda işveren maaşlara ve sosyal haklara yüzde 30’luk zam teklifi masanın dağılmasına neden oldu. Sendika uyuşmazlık tutanağı tutarken, önümüzdeki günlerde 30 günlük arabulucu süreci başlayacak.   Bugün işçilerin örgütlü olduğu Belediye-İş İzmir 1, 2, 3 ve 6 No’lu Şubelerin çağrısıyla sendika binası önünde toplanan işçiler, yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı. “Sadaka değil toplu sözleşme” pankartı açan işçiler, Gaziler Caddesi üzerinden Feyzipaşa Bulvarı yolunu kapatarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik binasına kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca "Yaşasın örgülü mücadelemiz", "Hak, hukuk, adalet", "Birleşe birleşe kazanacağız" ve "Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır" sloganları atıldı.     BELEDİYE YÜZDE 19 VERİYOR   Belediye binası önünde konuşan Belediye-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Atalay, “Gerçek enflasyon yüzde 120’de seyrederken, Büyükşehir işvereni biz emekçilere yüzde 19 ücret artışı teklif ediyor. Böyle gülünç teklifi hangi akılla gündeme getiriyorsunuz? İçinizdeki sorunların faturasını neden işçiye kesiyorsunuz? Toplu iş sözleşmesinin masada, işçi lehine bitirilmesi ve emekten yana bir tavır sergilenmesi bu kadar mı zor?” diye konuştu.    'İNSANCA YAŞAM İSTİYORUZ'   Emekçilerin aldığı ücretlerin her gün eridiğini ifade eden Atalay, “Seçim sonrası fiyatların daha da artacağı enflasyonun tavan yapacağı Merkez Bankası tarafından açıklanırken, her gün iğneden ipliğe zam yapılırken, işçinin emekçinin 2 yıl alacağı ücretin belirleneceği toplu sözleşme sürecinde kimse bizden sessiz, tepkisiz kalmamızı beklemesin. Siz seçim derdinde olabilirsiniz, ancak biz emekçiler geçim derdindeyiz. Bizler, şirketler arasında ücret ayrımının olmadığı, insanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz. Biz belediyenin kasasını değil, bu hayat pahalılığında geçinecek bir ücret istiyoruz” diye konuştu. 
İzBB bünyesinde faaliyet gösteren 4 şirkette çalışan 5 bin 560 işçi adına yürütülen toplu iş sözleşmesinde yaşanan tıkanıklık üzerine sendika yarım gün iş bırakma eylemi yaptı.
Fotoğraf: MA
 
Asopress - İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) bünyesinde faaliyet gösteren İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan işçilerin üyesi olduğu Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası İzmir Şubeleri ile SODEM-SEN ve Büyükşehir Belediyesi temsilcileri arasında Ocak ayında başlayan yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkandı. 5 bin 560 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinin son oturumunda işveren maaşlara ve sosyal haklara yüzde 30’luk zam teklifi masanın dağılmasına neden oldu. Sendika uyuşmazlık tutanağı tutarken, önümüzdeki günlerde 30 günlük arabulucu süreci başlayacak.
 
Bugün işçilerin örgütlü olduğu Belediye-İş İzmir 1, 2, 3 ve 6 No’lu Şubelerin çağrısıyla sendika binası önünde toplanan işçiler, yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı. “Sadaka değil toplu sözleşme” pankartı açan işçiler, Gaziler Caddesi üzerinden Feyzipaşa Bulvarı yolunu kapatarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik binasına kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca "Yaşasın örgülü mücadelemiz", "Hak, hukuk, adalet", "Birleşe birleşe kazanacağız" ve "Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır" sloganları atıldı.  
 
BELEDİYE YÜZDE 19 VERİYOR
 
Belediye binası önünde konuşan Belediye-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Atalay, “Gerçek enflasyon yüzde 120’de seyrederken, Büyükşehir işvereni biz emekçilere yüzde 19 ücret artışı teklif ediyor. Böyle gülünç teklifi hangi akılla gündeme getiriyorsunuz? İçinizdeki sorunların faturasını neden işçiye kesiyorsunuz? Toplu iş sözleşmesinin masada, işçi lehine bitirilmesi ve emekten yana bir tavır sergilenmesi bu kadar mı zor?” diye konuştu. 
 
'İNSANCA YAŞAM İSTİYORUZ'
 
Emekçilerin aldığı ücretlerin her gün eridiğini ifade eden Atalay, “Seçim sonrası fiyatların daha da artacağı enflasyonun tavan yapacağı Merkez Bankası tarafından açıklanırken, her gün iğneden ipliğe zam yapılırken, işçinin emekçinin 2 yıl alacağı ücretin belirleneceği toplu sözleşme sürecinde kimse bizden sessiz, tepkisiz kalmamızı beklemesin. Siz seçim derdinde olabilirsiniz, ancak biz emekçiler geçim derdindeyiz. Bizler, şirketler arasında ücret ayrımının olmadığı, insanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz. Biz belediyenin kasasını değil, bu hayat pahalılığında geçinecek bir ücret istiyoruz” diye konuştu. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve asopress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.