Güney Dergisi'nin 109'uncu sayısı çıktı

Dünya 16.07.2024 - 13:58, Güncelleme: 16.07.2024 - 13:58
 

Güney Dergisi'nin 109'uncu sayısı çıktı

Türkiye'nin en köklü sol sosyalist yayın çizgisi ile tanınan Güney Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi'nin 109'uncu sayısı çıktı.
Asopress - Güney Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi'nin 109. sayısı raflardaki yerini aldı. Üç ayda bir yayımlanan ve Türkiye'nin köklü sol sosyalist çizgide yayın yapan Güney'in bu sayısında Yılmaz Güney'in 40. ölüm yıl dönümüne odaklanılıyor. Ayrıca İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları da derginin kapağında yer alıyor. Dergi, "Filistin Yazıları" ve "Ne Oldu İnsana Böyle?" başlıklı yazıları ana kapağına taşırken ilgi çekici içerikleriyle dikkat çekiyor. Yılmaz Güney'in Selimiye Mektupları'nı "Yeraltından Notlar: Selimiye’den Mektuplar" başlığıyla Halil Yeni kaleme aldı. Derginin yazarlarından Gülfer Uğur ise tartışmalı Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını sorguluyor. “Yeni Yüzyıl Maarif Modeli: Değişen Nedir?" başlığıyla yazdığı bu makale, derginin bu sayıdaki önemli yazıları arasında yer alıyor.  Yüz sayfaya yakın içeriği ile birçok şiir ve öykünün yanı sıra denemelerle dikkat çeken derginin bu sayısında, "Yarışma Filmlerinden Notlar" başlığıyla Anuş Pazarcıyan'ın sinema yazıları da yer aldı. Haber Merkezi
Türkiye'nin en köklü sol sosyalist yayın çizgisi ile tanınan Güney Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi'nin 109'uncu sayısı çıktı.

Asopress - Güney Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi'nin 109. sayısı raflardaki yerini aldı. Üç ayda bir yayımlanan ve Türkiye'nin köklü sol sosyalist çizgide yayın yapan Güney'in bu sayısında Yılmaz Güney'in 40. ölüm yıl dönümüne odaklanılıyor. Ayrıca İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları da derginin kapağında yer alıyor.

Dergi, "Filistin Yazıları" ve "Ne Oldu İnsana Böyle?" başlıklı yazıları ana kapağına taşırken ilgi çekici içerikleriyle dikkat çekiyor. Yılmaz Güney'in Selimiye Mektupları'nı "Yeraltından Notlar: Selimiye’den Mektuplar" başlığıyla Halil Yeni kaleme aldı. Derginin yazarlarından Gülfer Uğur ise tartışmalı Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını sorguluyor. “Yeni Yüzyıl Maarif Modeli: Değişen Nedir?" başlığıyla yazdığı bu makale, derginin bu sayıdaki önemli yazıları arasında yer alıyor. 

Yüz sayfaya yakın içeriği ile birçok şiir ve öykünün yanı sıra denemelerle dikkat çeken derginin bu sayısında, "Yarışma Filmlerinden Notlar" başlığıyla Anuş Pazarcıyan'ın sinema yazıları da yer aldı.

Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve asopress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.