AK Partili belediye işlettiği taş ocağını genişletmek istedi, bakanlık ‘CED gerekli değil’ dedi

Ekoloji 28.03.2024 - 12:25, Güncelleme: 28.03.2024 - 12:25
 

AK Partili belediye işlettiği taş ocağını genişletmek istedi, bakanlık ‘CED gerekli değil’ dedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, AK Partili Çarşamba Belediyesinin işlettiği taş ocağının kapasite artışı için yaptığı başvuruya “CED raporu gerekli değil” kararı verildi.
Fotoğraf: MA   Asopress - Samsun Çarşamba ilçesi Kestanepınarı Mahallesi'nde AK Partili Çarşamba Belediyesi tarafından işletilen bazalt ocağının kapasite artışı için yapılan başvuruya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değil" kararı verildi. 2023 Ağustos ayından itibaren belediye tarafından işletilen ocak bu kararlar birlikte 20,43 hektar daha genişleyecek ve kapasitesi yıllık 480 bin tondan 840 bin tona çıkarılacak.   Maden sahasının tamamı ormanlık alanlar içinde kalırken, Orman Bölge Müdürlüğü de proje için onay vermiş durumda. Kestanepınarı Mahallesi’ne 200 metre, Çatak Mahallesine 1,7 kilometre uzaklıkta bulunan ocak sahası, Suat Uğurlu Baraj Gölü’ne ise 1,3 kilometre uzaklıkta. En yakın evin 150 metre uzaklıkta bulunduğu saha ayrıca Çatak Deresi'ne de çok yakın bir mesafede kuruluyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 7'inci Bölge Müdürlüğü Planlama Şube Müdürlüğü proje için yakınında Çatak Deresinin geçtiği belirterek belediyenin "Taşkın Etüdü ve Planlama" çalışması yapmadığını belirtmesine rağmen bakanlık ÇED'e gerek görmedi.   Öte yandan ilçenin ormanlarını maden talanına açan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, AK Partili Çarşamba Belediyesinin işlettiği taş ocağının kapasite artışı için yaptığı başvuruya “CED raporu gerekli değil” kararı verildi.

Fotoğraf: MA

 

Asopress - Samsun Çarşamba ilçesi Kestanepınarı Mahallesi'nde AK Partili Çarşamba Belediyesi tarafından işletilen bazalt ocağının kapasite artışı için yapılan başvuruya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değil" kararı verildi. 2023 Ağustos ayından itibaren belediye tarafından işletilen ocak bu kararlar birlikte 20,43 hektar daha genişleyecek ve kapasitesi yıllık 480 bin tondan 840 bin tona çıkarılacak.

 

Maden sahasının tamamı ormanlık alanlar içinde kalırken, Orman Bölge Müdürlüğü de proje için onay vermiş durumda. Kestanepınarı Mahallesi’ne 200 metre, Çatak Mahallesine 1,7 kilometre uzaklıkta bulunan ocak sahası, Suat Uğurlu Baraj Gölü’ne ise 1,3 kilometre uzaklıkta. En yakın evin 150 metre uzaklıkta bulunduğu saha ayrıca Çatak Deresi'ne de çok yakın bir mesafede kuruluyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 7'inci Bölge Müdürlüğü Planlama Şube Müdürlüğü proje için yakınında Çatak Deresinin geçtiği belirterek belediyenin "Taşkın Etüdü ve Planlama" çalışması yapmadığını belirtmesine rağmen bakanlık ÇED'e gerek görmedi.

 

Öte yandan ilçenin ormanlarını maden talanına açan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve asopress.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.