YSK görevlisinden öğretmenlere: Anladınız mı? Seçim günü arayıp aptal aptal sorular sormayın

Fotoğraf: Sosyal Medya

Asopress - Urfa’nın Siverek ilçesinde 31 Mart günü yapılacak yerel seçimler öncesi YSK görevlisi, Siverek’te seçim günü zorunlu olarak görev yapacak olan yaklaşık 500 öğretmene seminer verdi. Seçim kurallarını anlatan 20 dakikalık video sonrası YSK görevlisinin, “Anladınız mı? Seçim günü arayıp aptal aptal sorular sormayın” ifadesini kullanması tepkilere neden oldu.

Okulda öğrencilerini bırakıp oruçlu halde seminere geldiklerini belirten öğretmenler, hakaret içeren söylemlere alkışlarla tepki gösterdi.

Görevlinin sözlerine tepki gösteren bazı öğretmenler semineri terk etti. Seminerde bulunan öğretmenler tarafından çekilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde YSK temsilcisinin “Seminerde kalan arkadaşların imzasını alacağız. Gidenler için işlem başlatacağız” sözleri duyuluyor. Öğretmenler tehdit dolu sözlere de tepki gösterdi. 

Seminer sonrası Siverek Kaymakamı Musa Aydemir ile görüşen öğretmenler, kendilerine yönelik hakaret içeren söylemleri kabul etmediklerini ve bu ifadeleri kullanan yetkililer hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

Eğitim-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Sedat Kayaokay sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak YSK görevlisinin sözlerine tepki gösterdi. Kayaokay paylaşımda:

“Şanlıurfa /Siverek ilçemizde seçim kurulu yöneticileri tarafından seçimde görev alacak öğretmenler ile yapılan toplantıda eğitim çalışanlarımıza ve öğretmenlerimize karşı kullanılan tehdit dili kabul edilemez. Ne Öğretmenlerimiz ne de eğitim çalışanları bunu hak ediyor! Öğretmene ve eğitim çalışanlarımıza saygı, öğretmenliğe itibar istiyoruz. Ne kadar ciddi olduğumuzu hukuk önünde göstereceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız. Eğitim-İş olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz,” dedi.



Haber Merkezi