Yangınlarda haber yapan gazeteci tehdit edildi

Fotoğraf: Sosyal Medya

Asopress - Yangının çıktığı ilk saatlerden bu yana alanda haber yapan gazeteciler arasında bulunan Medine Mamedoğlu, sosyal medya hesabı X'de yayınladığı haber videoları üzerinden onlarca hakaret ve tehdit mesajlarına maruz kaldı. Yapılan tehdit ve cinsiyetçi küfürlerin ardından hesabını kilitlemek zorunda kalan Mamedoğlu'na özelden de tehdit mesajları gelmeye devam etti. Mamedoğlu atılan mesajların bir kısmını kamuoyuna "Yorumları bırakıp özelden tehdit ve hakaretlere başladılar" diyerek duyurdu. 


Tehdit ve cinsiyetçi hakaretlerin ardından Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği, Mamedoğlu ile dayanışma içinde olduklarını yaptıkları açıklama ile duyurdu. MKGD, yaptığı açıklamada "Diyarbakır'ın  Çınar ile Mardin 'in Mazıdağı  ilçeleri arasında çıkan yangın haberlerini yayınlayan Gazeteci Medine Mamedoğlu, dijital medya hesabı üzerinden tehdit ve hakaret içeren mesajlara maruz bırakıldı. Meslektaşımız hedef alındığı söz konusu tehdit mesajları asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 

Mamedoğlu'nun maruz kaldığı tehditlere ilişkin birçok kadın meslektaşı dayanışma içinde olduklarını ifade eden paylaşımlarda bulundu. 

Haber Merkezi