Van’da başkanlık mazbatasının AK Partili adaya verilmesine sanatçı, gazeteci ve yazarlardan tepki: ‘Ya hep beraber... Ya hiç birimiz...’

Fotoğraf: Asopress

 

Asopress - Van’da seçimi açık ara farkla kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan’ın yerine AK partili adaya mazbatanın verilmesinin ardında aralarında gazeteci, yazar, sanat ve insan hakları savunucularının da olduğu bir çok kişi X platformunda açıklan #VandaDarbeVar etiketiyle tepki gösterdi. 

Sosyal medya platformu X’te yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

 

İlyas Salman

Hukuksuzluğa bir gün senin de başına gelebilir diye değil hukuksuzluk olduğu için karşı çıkmalısın. Şimdi konuş! Sen nêrelisin?

 

Enver Aysever

“Van Darbesi” Şimdi göreceğiz kimin kim olduğunu! İrade gasp edilirken susanlar ve susmayanlar olarak ikiye ayrılacağız!

 

Mazlum Çimen

VAN da halkın iradesine SAYGI duymak zorundasınız.. ve daha da önemlisi,sorun ileri doğru genişlemeden bunu acilen yerine getirmelisiniz..

 

Berna Lâçin

Kardeşim seçilmeye uygunluğu yoksa YSK neden adaylığını onayladı !

Sonradan Kayyum atamak için komplo mu kuruluyor adaylara ?

Van halkı ne diyorsa o!

Saygı duyun bir ya #Van

En başta onaylamayın adayı başka aday geçsin o zaman #ysk

Hata varsa da yeniden seçim yapılsın Van’da şimdi !

Not: Seçilen kimdir bilmem, ilgilenmem de , iyidir kötüdür bana ne , hukuk önemli ve bu “Kayyum” garabetinden kurtulmalı artık

 

Ayşenur Arslan

İktidar bu kez kayyum atamayı bile beklememiş. Van’da “aday olabilirsin” denilen başkan adayı için cuma son dakika “olmaz” denmiş. Haydi CHP ve HERKES meydanı boş bulmasınlar

 

Orhan Aydın

250 bin oy almış DEM adayına karşı 108 bin oy almış AKP adayına belediye başkanlığını vermeye kalkışmak hangi yasanın ya da vicdanın ürünü?

 

Erkan BAŞ

Önce “seçime girmende hukuki bir engel yok” diyeceksin, sonra sandıkta halkın tokadını yiyince kaybettiğin belediyeye mafya gibi çökeceksin… Yeter bu şımarıklığınız, bu küstahlığınız! İstanbul’da olduğunda nasıl direndiysek, Van’da olduğunda da öyle direneceğiz. Çünkü ikisinde de halk iradesine göz koyuyorlar. Yarın parti heyetimizle birlikte Van’da olacağız. Tüm yurttaşlarımızı ve toplumsal muhalefeti ayağa kalkmaya, DEM Partili seçmenin iradesine sahip çıkmaya, sandıkta kazandığımızı AKP’nin yandaş yargısına kaybetmemek için mücadeleye çağırıyorum.

 

Erk Acarer

İstanbul neyse Van da o’dur.

 

Feyza Altun

Halkın seçtiği bir başkana seçilmedin diyemezsiniz , seçilmeyen birine de aen başkansın diyemezsiniz! Van’ın iradesi Türkiye’nin iradesidir!

 

Nihal Yalçın

Halkın iradesini yok sayamazsınız! Yani yok sayarsınız tabii! Defalarca yaptınız ama yeter!

 

Mücella Yapıcı

Tekrar tekrar söyleyelim.... Kurtuluş yok tek başına... Ya hep beraber... Ya hiç birimiz...

 

Barış Atay

Halkın iradesini gasp edemeyeceksiniz.

Abdullah Zeydan Van’ın seçilmiş belediye başkanıdır. Kaybettiniz, kaybetmeye devam edeceksiniz.

 

Ömer Zülfü Livaneli

Van’daki mazbata haksızlığı bir zulümdür ve zulümle kimse abad olmaz.