Şırnak'ta yangın DBP Eş Başkanı Bayındır: Bu yangınları sıradan karşılamıyoruz!

Asopress - Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Dûpîç, Xerabê Darik, Xirabê Rezê, Alaqamiş, Kîwex, Zêwik, Eynser köylerinde yangın çıktı. Çıkan yangınların nedeni bilinmezken sabah saatlerinde başlayan yangına Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İdil, Cizre ve Silopi ilçe belediyesine bağlı itfaiye ekipleri ile köylüler müdahale etmeye çalıştığı öğrenildi. Meydana gelen yangının kimi yerlerde kontrol altına alındığı öğrenilirken, yapılan müdahalenin yetersizliğinden kaynaklı yangının ilerlediği ve büyüdüğü belirtildi.   

Sınır bölgesi hattında yer alan Xirabê Rezê köyü mayınlı bölge olduğu için müdahale edilemediği gelen bilgiler arasında yer aldı.

Çıkan yangınların ardından Demokratik Bölgeler Partisi Eş Başkanı Keskin Bayındır resmi sosyal medya hesabından "Maalesef bu kez Şirnex'in Hezex (İdil) ilçesinden yangın haberleri aldık. Bir kez daha altını çizmek istiyoruz; bu yangınları sıradan karşılamıyoruz! Halkımızla kenetlenip bu sürecin üstesinden elbet geleceğiz. Ancak, sürecin takipçisi de olup sorumlulardan hesap soracağız!" ifadelerini kullanarak açıklamada bulundu. 

Güncelleme: 23.06.2024

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre yangınlar kontrol altına alınırken soğutma çalışması yapıldığı belirtildi. 
 

Kaynak: MA ve Sosyal Medya

Haber Merkezi