Pers Ateş Festivali Çarşamba Suri sırasında en az 14 kişi öldü

Fotoğraf: 

 

Asopress - İranlı yetkililer, Pers Ateş Festivali Çarşamba Suri sırasında en az 14 kişinin öldüğünü ve 3,000'den fazla kişinin de yaralandığını doğruladı.

 

İran Acil Durum Teşkilatı Başkanı Cafer Miyadfar, salı gecesine kadar 394 kişinin acil servisler tarafından tıbbi merkezlere nakledildiğini ve toplam 3,253 kişinin yaralandığını söyledi.

Miyadfar ölü sayısının 14'e yükseldiğini açıkladı. Yaralanmalar hakkında ayrıntılı bilgi veren Miyadfar, "Toplam yaralı sayısının 189'unda kesikler, 1.070'inde göz yaralanması ve 982'sinde yanık meydana geldi" dedi.

Yetkili ayrıca bu yılki Çarşamba Suri olaylarında geçen yıla kıyasla yaralı sayısında yüzde 24'lük bir artış olduğunu kaydetti.

Tahran'dan gelen raporlar Çarşamba Suri ile eş zamanlı olarak şehir trafiğinde aksamalar yaşandığını gösteriyor. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Tahran trafiğini "kaotik" ve "sinir bozucu" olarak nitelendirdi.

 

Pers Yeni Yılı olan Nevruz öncesinde pek çok İranlı Çarşamba Suri'yi havai fişekler patlatarak ve şenlik ateşleri yakarak kutluyor.

 

Bu yıl pek çok kişi bir yandan şenliklere katılırken bir yandan da geçen yıl ülke çapında düzenlenen protestolarda devletin uyguladığı baskının kurbanlarını anıyor.

 

İranwire / Dış Haberler