Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası: Mesleğimizin itibarını karşılayabilecek bir ücret haktır

Fotoğraf: Sosyal medya

 

Asopress - Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, eğitim emekçilerinin sorunlarını ve hak arama mücadelelerini hazırladıkları video ile duyurdu. Eğitim emekçileri, "mesleğimizin itibarını karşılayabilecek bir ücret haktır" talebiyle MEB'e seslenerek kampanya başlattıklarını duyurdu.

 

 

Eğitim emekçileri artık taban maaş uygulamasının yanı sıra taleplerini insanca koşullara ve meslek itibarını karşılayacak bir ücret hakkı dile getirdiklerini ifade etti. Sosyal medya platformunda yayınladıkları video ile taleplerini sıralayan eğitim emekçilerinin talepleri şöyle:

*Toplumun bilincine ve yüreğine hitap eden mücadelemizden hep güçlü çıktık. Yüce duygularla mesleğine ve emeğine sahip çıkan, talebi için yollara düşen öğretmenleri bir kez daha kutluyoruz.

*Artık ulaşmak istediğimiz sadece bir taban maaş uygulaması değil, ihtiyaçlarımızı ve mesleğimizin itibarını karşılayabilecek bir ücret hakkıdır.

*O hâlde bu imza metni tüm okulları, kursları ve rehabilitasyon merkezlerini elden ele dolaşsın.

*İmza kampanyamız çalıştığımız kurumların sahiplerinden ya da idarecilerinden bir şey talep etmemektedir. Kampanyamızın muhatabı Milli Eğitim Bakanlığı ve Yusuf Tekin’dir. Personeli olduğumuz Bakanlığa düşüncelerimizi bir tespit, araştırma ve talep çalışması aracılığıyla iletmek doğal hakkımızdır.

*Sendikamız taleplerine makul ve çözüm odaklı davranmış, taban maaş talebinde binlerce öğretmenin hakkı olanı istemiştir.

Hakkımızda ısrarcıyız ve mücadele etmeye devam edeceğiz.

Emeğin ve meslek onurun için haydi öğretmenim, ortak geleceğimize doğru bir imza da sen at

 

 

Haber Merkezi