Öğrenciler Kanada üniversitelerinde Filistin yanlısı kamplar kuruyor

Fotoğraf: Sosyal Medya

 

Asopress - Filistin yanlısı öğrencilerin Montreal McGill Üniversitesi'nde kamp kurmalarının ardından Kanada'nın bir çok üniversitesinde Filistin yanlısı kamplar kuruluyor.

Kanada'daki protestolar, polisin ABD kampüslerinde yüzlerce kişiyi tutukladığı ve Gazze'deki ölü sayısının arttığı bir döneme denk geldi.

McGill Üniversitesi yönetimi polis müdahalesi talep etmiş olsa da kolluk kuvvetleri henüz kampa yönelik bir harekat için devreye girmedi. Polis sözcüsü perşembe akşamı yaptığı açıklamada durumu izlediklerini söyledi.

Öğrenciler ayrıca Toronto Üniversitesi, British Columbia Üniversitesi ve Ottawa Üniversitesi gibi Kanada okullarında da kamplar kurdu.

Perşembe sabahı Toronto Üniversitesi öğrencileri, okulun şehir merkezindeki kampüsünde çitlerle çevrili çimenlik bir alanda kamp kurdu ve 100 kadar protestocu düzinelerce çadırla bir araya geldi.

Organizatörlerin yaptığı açıklamaya göre kamp, üniversite İsrail ile olan tüm yatırımlardan çekilene ve bazı İsrailli akademik kurumlarla ortaklıklarını sona erdirene kadar kalacak.

Toronto Üniversitesi sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada “protestocularla diyalog halinde olduklarını” ve öğle saatleri itibariyle kampın “normal üniversite faaliyetlerini aksatmadığını” söyledi.

Toronto Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi ve kamp sözcüsü Sara Rasikh Reuters'e yaptığı açıklamada talepleri karşılanana kadar kampta kalacaklarını söyledi.

Rasikh, “Eğer sesimizi duyurmanın tek yolu kamu düzenini bozmaksa, o zaman bunu yapmaya hazırız” dedi.

Bazı Yahudi gruplar protestocuları antisemitik olmakla suçladı. Organizatörler bu suçlamayı reddederek bazı protestocuların Yahudi olduğunu belirtti.

 

Asopress  Dış Haberler