Michigan Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde Filistin yanlısı öğrenci eylemi

Fotoğraf: Katy Kildee / AP

 

Asopress - Michigan Üniversitesi'nin mezuniyet töreni sırasında öğrenciler Gazze'yle dayanışma gösterileri yaptı.

Gazze ile dayanışma gösterisi yapan öğrenciler, cumartesi günü Michigan Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde Filistin bayraklarını sallayıp ve savaş karşıtı sloganlar attılar.

Sosyal medyadaki videolarda, öğrencilerin mezuniyet cüppelerini giyerken "İsrail bombalar, UMich öder!" ve "Bugün kaç çocuğu öldürdün?" sloganları attıklarını görüldü. Bir fotoğrafta, üniversitenin üstünde uçan ve üzerinde “Özgür Filistin!" yazılı pankartı taşıyan bir uçak görüldü.

Associated Press'e göre, pankartta şöyle yazıyordu: "Gazze'de üniversite kalmadı."

Tören sırasında Filistin bayrakları taşıyan öğrencilere diğer öğrenciler alkışlarla destek verdi. Öğrenciler mezuniyet kefiyelerini giyerek bir yürüyüş düzenledi.

Associated Press'in haberine göre, on binlerce katılımcının yer aldığı Michigan Üniversitesi töreni sırasında herhangi bir tutuklama bildirilmedi. ABD Donanma Bakanı Carlos Del Toro'nun kalabalığa hitap ettiği sırada bir noktada "Bayanlar ve baylar, lütfen dikkatinizi tekrar kürsüye çekin" dediği belirtildi. Del Toro, silahlı kuvvetler mezunlarına "barışçıl protesto hakkı" da dahil olmak üzere "çok değer verdiğimiz özgürlükleri koruyacaklarını" söyledi.

Son haftalarda, ABD üniversite kampüslerindeki Filistin dayanışması ve savaş karşıtı protestolar sırasında 2.000'den fazla kişi tutuklandı.

 

Asopress - Dış Haberler