Konser salonundaki saldırıda ölü sayısı 133'e yükseldi

Fotoğraf: Maxim Shemetov/Reuters

 

Asopress - Tass'ın haberine göre Rusya Soruşturma Komitesi, cuma günü Crocus Belediye Binası'nda meydana gelen silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 133'e yükseldiğini açıkladı.

 

107 kişinin hastaneye bulunduğu belirtiliyor. Rusya Sağlık Bakanlığı şu ana kadar hayatını kaybettiği bilinen 41 kişinin kimlik bilgilerini yayınladı.

Beş kadar silahlı kişinin katıldığı düşünülen saldırıyı IŞİD Telegram'da yaptığı bir paylaşımla üstlendi.  Örgüt, saldırganların daha sonra kaçmayı başardıklarını öne sürdü.

Interfax, FSB güvenlik servisinin dört şüpheli silahlı kişinin Ukrayna sınırına doğru giderken yakalandığını ve Ukrayna'da bağlantıları olduğunu söylediğini aktardı. Saldırıyla ilgili olarak aralarında dört şüpheli silahlı kişinin de bulunduğu 11 kişiyi tutukladığını duyurdu.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Alexander Bortnikov'un Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gözaltına alınanlar arasında "dört teröristin" de bulunduğunu ve servisin bu kişilerin suç ortaklarını tespit etmeye çalıştığını bildirdiği belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Telegram hesabından Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu saldırıyla Ukrayna'nın "hiçbir ilgisi olmadığını" kaydeden Podolyak, "Bu olaylar, saldırgan ülke liderliğinin kendi halkına karşı uyguladığı terörün emarelerini taşıyor" ifadesini kullandı.

 

Asopress - Dış Haberler