İsrail'in Gazze'deki yeni saldırıları en az 50 kişi hayatını kaybetti

Fotoğraf: Reurters 

Asopress - İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken Filistin sağlık yetkilileri güney ve orta bölgelere yapılan bombardımanda en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 


Rafah'ta düzenlenen hava saldırılarında bir ev bombalamadan yerle bir oldu. Evde bulunan beş Filistinli hayatını kaybetti. Han Yunus'ta ise bir araca yapılan saldırıda en az 17 kişi yaşamını yitirirken 26 kişi de yaralandı. Saldırının Attar Caddesi'nde yerinden edilmiş ailelerin yaşadığı çadır alanına çok yakın olduğu belirtildi. Gazze merkezinde bulunan Nuseyrat kampına yönelik yapılan top atışları ve hava saldırılarında da dört Filistinli yaşamını yitirdi. 

 

Yetkilerin yaptıkları açıklamalara göre Şeyh Zayed'de düzenlenen hava saldırısındaysa dört kişi öldü. Nuseyrat kampındaki bir okula yapılan saldırıda 16 kişi öldü, birçok kişi yaralandı. Saldırının BM tarafından işletilen bir okulu olduğu bildirildi. 

İsrail'e göre askeri alanlar vuruldu!


İsrail ordusu, Rafah'ta istihbarata dayalı faaliyetler yürüttüğünü ve hava saldırılarının militanları, tünelleri ve diğer askeri altyapıyı hedef aldığını iddia etti. İsrail hava kuvvetlerinin, bölgedeki yaklaşık 40 hedefi vurduğu bildiriyor. Gazze'deki El-Aksa Hastanesi'nde ölenlerin yakınları İsrail'e yönelik tepkilerini gösterdi. Filistinli Sahar Ebu Emeira, "Bu çok adaletsiz, her dakika bir şehit var. Bitkiniz, perişanız, sabrımız tükendi. Anlaşma yapılmalı," dedi.


Mısır ve Katar arabuluculuğunda yürütülen ateşkes görüşmeleri, İsrail'in Hamas'ın üst düzey askeri şefi Muhammed Daif'i hedef alması sonrası sekteye uğradı. Han Yunus'taki saldırıda 90'dan fazla kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.


Filistinli yetkilerin Reurters'e yaptığı açıklamalarda Hamas'ın görüşmeleri durdurmuş gibi görünmek istediğini söylüyor. Hamas'ın savaşın bitmesini istediği belirten yetkili koşulları da kabul etmediğini dile getirdi. Hamas'ın esneklik gösterdiğini ve arabulucuları İsrail'in karşılık vermesi için zorladığını söyleyen yetkili Hamas, Netanyahu'nun yerinden edilmiş kişilerin Gazze'nin kuzeyine geri dönmesini kısıtlayan ve Refah sınır kapısının kontrolünü elinde tutan daha fazla koşul ekleyerek anlaşmadan kaçındığını düşünüyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail'in ateşkese ulaşma konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Kaynak: Reurters

Haber Merkezi