İsrail: 'Bizim için doğru zaman geldiğinde…'

Fotoğraf: Sosyal Medya

 

Asopress - İsrail Savaş Kabinesi Bakanı Benny Gantz, İsrail'in zamanı geldiğinde İran'dan kitlesel füze ve insansız hava aracı saldırılarına karşılık vereceğini söyledi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant, ve Gantz'dan oluşan İsrail Savaş Kabinesi'nin saldırıya verilecek yanıtı görüşmek üzere saat bugün toplandı.

Gantz, İsrail savaş kabinesinin İran'ın saldırısına İsrail'in vereceği yanıtı görüşmek üzere toplanacağı sırada yaptığı açıklamada "Bölgesel bir koalisyon kuracağız ve İran'dan intikamımızı bizim için doğru zamanlama ve şekilde alacağız" dedi.

İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü İran'ın cumartesi günü gerçekleştirdiği saldırıda 300'den fazla füze ve insansız hava aracının %99'unun engellendiğini söyledi.

İran hükümeti daha önce İsrail 'e yönelik eşi benzeri görülmemiş doğrudan saldırısının başarılı sonuçlandığı iddia etti. İsrail'in 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluğuna yönelik saldırısına misilleme olarak gerçekleştirdiği saldırıda askeri hedeflerin çoğunu vurduğunu söyleyerek operasyonun artık sona erdiğini belirtti.

 

Asopress - Dış Haberler