İran İsrail'e beklenen saldırıyı başlattı: Onlarca bomba yüklü dron İsrail'e doğru uçuyor

Asopress - İsrail'in 1 Nisan'da İran'ın Şam Büyükelçiliğinin yanında bulunan Konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısına misilleme yapıyor.

İsrail Ordusu cumartesi gecesi, İran'ın her zamanki vekil kullanımından radikal bir değişiklik yaparak, doğrudan kendi topraklarından İsrail'e karşı düzinelerce insansız hava aracı fırlattığını duyurdu.

İsrailli emekli bir general, Kanal 12 haber kanalına yaptığı açıklamada, İran'a ait insansız hava araçlarının her birinin 20 kg patlayıcı ile donatıldığını söyledi.

Ordu, hava savunma sistemlerinin kusursuz olmadığını ama bunları düşürmeye hazır olduğunu söyledi.

Irak'taki iki güvenlik kaynağı, İran'dan İsrail'e doğru uçan düzinelerce insansız hava aracının Irak hava sahası üzerinde görüldüğünü söyledi.

İsrail ordu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari televizyonda yayınlanan açıklmasında insansız hava araçlarının İsrail’e ulaşmasının birkaç saat süreceğini söyledi. 

İHA saldırılarının Irak, Suriye, Ürdün, Lübnan ve diğer bölgeler gibi potansiyel ülkelerden geçerek İsrail'e ulaşması saatlerler sürebilir.

Tahran'ın ya da vekillerinin insansız hava aracı saldırılarıyla örtüşen bir dalga halinde İsrail'e uzun menzilli balistik füzeler ve başka roketler de atabileceğine dair endişeler var.

Başbakan Benjamin Netanyahu bir video mesajında "son yıllarda ve hatta son haftalarda İsrail'in İran'dan doğrudan bir saldırı olasılığına karşı hazırlık yaptığını" söyledi.

Tahran'ı "kim bize zarar verirse biz de onlara zarar veririz" diye uyardı. Kendimizi her türlü tehdide karşı koruyacağız ve bunu azim ve kararlılıkla yapacağız" dedi.

Husiler’in de İsrail’e yönelik drone saldırısı başlattığına dair haberler gelmeye başladı.

İran Devrim Muhafızları’ndan yapılan ilk açıklamada  "Yanıtımız, drone ve füze saldırısını içeriyor" denildi.

 

Ayrıntılar geliyor...