En korkunç 10 ‘yatağın altındaki canavar’ filmi

Fotoğraf: Karabasan Film Afişi

 

Asopress - Tüm zamanların en iyi korku filmleri, belirli kaygılara dokunan ve belirli bir korkuya odaklanırken aynı zamanda genel olarak ilişkilendirilebilir olmayı başaran çeşitli stilleri, ortamları ve korkuları kapsar. Köpekbalığı filmlerinin bu kadar popüler olmasının, otostopçu korkusunun bu kadar çok çeşidi olmasının ve tavan arasına girmemenin her zaman iyi bir fikir olmasının nedeni budur. Bunların hepsi çoğu insanın gerçekten anladığı korkulardır.

Yatağın altındaki canavarları konu alan korku filmleri, geceleri çarşafların hemen altında gizlenen bilinmeyene duyulan korkuyu etkili bir şekilde kullanır.

Yatağın altında bir canavar olduğu fikri tüyler ürpertici olmaya devam eder ve bize yetişkinlikte hala yankılanan çocukluk korkularını hatırlatır.

İşte size eleştirmenlerin hazırladığı listelerde yer alan en korkunç 10 yatagın altındaki canavar filmi:

 

10

Yatağın Altına Bakma (1999)

 

 

Yönetmen: Kenneth Johnson

Oyuncular: Erin Chambers , Eric Hodges II , Robin Riker , Steve Valentine , Jake Sakson , Stephen Tobolowsky

 

Disney Channel'ın değeri bilinmemiş orijinal filmlerinden biri olan Yatağın Altına Bakma'da, Frances Bacon McCausland (Erin Chambers) liseye başlamak üzereyken kasabasında tuhaf, doğaüstü olaylar yaşanmaya başlar. İlk başta bu olaylardan sorumlu tutulan Frances, kısa süre sonra kaosa bir Karabasan'ın (Steve Valentine) neden olduğunu öğrenir.

Görünüşte çocuklara yönelik olan Yatağın Altına Bakma, aslında şaşırtıcı derecede ürkütücü görüntülere sahip, tedirgin edici ve ürpertici bir korku filmi.

 

9

Karanlıkta Anlatılacak Korkunç Hikayeler (2019)

 

 

Yönetmen: André Øvredal

Oyuncular: Austin Zajur , Gil Bellows , Michael Garza , Kathleen Pollard , Zoe Margaret Colletti , Dean Norris , Gabriel Rush

Alvin Schwartz'ın kısa öykü koleksiyonuna dayanan Karanlıkta Anlatılacak Korkunç Öyküler, kitaptaki canavarların küçük bir Pennsylvania kasabasına inip ortalığı kasıp kavurduğu ürkütücü öykülerin genç kuşak uyarlaması. Film yapımcıları kitabın çizeri Stephen Gammell'in dehşet verici çizimlerini akıllıca kopyalamışlar. Yaratık tasarımları filmin en iyi özelliği.

Filmdeki en korkunç sahnelerden biri, ayak başparmağı olmayan bir cesedin, onu aramak için etrafta dolaşmasıdır.

 

 

8

Elm Sokağında Bir Kabus (1984)

 

 

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Heather Langenkamp , Robert Englund , Amanda Wyss , John Saxon , Johnny Depp , Ronee Blakley , Jsu Garcia , Lin Shaye

Elm Sokağında Kabus daha çok "kabus" temelli bir korku filmi olsa da, Wes Craven'ın efsanevi slasher filmi sinema tarihinin en unutulmaz yatak altındaki canavar anlarından birine sahiptir. Sadece son derece korkutucu olmakla kalmaz, aynı zamanda ilk filminde genç Johnny Depp'i, yanlışlıkla uykuya dalan bir genç olan Glen Lantz olarak görürüz. Bunu yaptığında, Freddy'nin pençeli eli yataktan çıkar ve onu aşağıya doğru sürükler.

 

7

Garez (2004)

 

 

Yönetmen: Takashi Shimizu

Oyuncular: Sarah Michelle Gellar , Jason Behr , Clea DuVall , William Mapother

2002 yapımı Japon korku filmi Ju-On: The Grudge'ın yeniden çevrimi olan Garez, 2002'de The Ring ile başlayan korku yeniden çevrimlerinin ilk dalgasının bir parçasıydı. Ancak bu yeniden çevrimler basit para hırsları değildi ve Garez'de olduğu gibi genellikle hikayeyi sadeleştiriyor, orijinal filmi ve özel efektleri geliştiriyorlardı. Garez, biri son derece trajik koşullar altında öldüğünde ortaya çıkan bir laneti konu alan bir hayalet hikayesidir.

 

6

Yatağın Altında (2012)

 

 

Yönetmen: Steven C. Miller

Oyuncular: Bryan Rasmussen, Kelcie Stranahan, Musetta Vander, Jonny Weston, Gattlin Griffith, Peter Holden

Steven C. Miller'dan bir film. Kült korku filmi Sessiz Gece'nin yönetmeni Miller'ın filmi Yatağın Altında, yıllar önce annelerini öldürenin yataklarının altındaki bir canavar olduğunu fark eden iki kardeşe odaklanıyor. Sıcak ve aile odaklı kurgusuyla Spielbergvari olan film, yatağın altındaki yaratığın keşfi ile birlikte gerilimi fazlasıyla hissettiriyor. Bu tonu inanılmaz yaratık tasarımıyla birleştiren Yatağın Altında, yatağın altındaki canavar filmleri kanonuna mükemmel bir katkı sağlıyor.

 

5

Poltergeist (1982)

 

 

Yönetmen: Tobe Hooper

Oyuncular: Jane Adams , Rosemarie DeWitt , Jared Harris , Sam Rockwell , Nicholas Braun

Tobe Hooper ve Steven Spielberg'in klasik korku filmi Poltergeist, gerçekten korkutucu olmaktan çok izlemesi zevkli olduğu için durmaksızın parodisi yapılan ve kopyalanan birçok unutulmaz ürkütücü sahneye sahiptir. Bununla birlikte, bir yatağın altında pusuya yatmış bir palyaço bebeği içeren en önemli senaryolardan biri. 1982'de gösterime girdiği zamanki kadar merak uyandırıcı olmaya devam ediyor.

 

 

4

Karanlıktan Korkma (2010)

 

 

Yönetmen: Troy Nixey

Oyuncular: Guillermo del Toro

Karanlıktan Korkma, Guillermo del Toro'nun senaryosunu yazdığı ve yapımcılığını üstlendiği bir film olmasıyla birlikte, imzasını taşıyan yaratık tasarımlarına ve karanlık gotik tona sahip. Filmde bir aile, bazen "diş perileri" olarak da adlandırılan küçük, yarı efsanevi ve ölümcül yaratıkların istila ettiği bir eve taşınıyor. Filmin melankolik ve ürkütücü atmosferi, iyi kotarılmış korku sahneleriyle noktalanıyor.

 

 

3

Işıklar Sönünce (2016)

 

 

Yönetmen: David F. Sandberg

Oyuncular: Billy Burke , Lotta Losten , Teresa Palmer , Gabriel Bateman , Maria Russell , Alicia Vela-Bailey , Maria Bello , Alexander DiPersia

Işıklar Sönünce'de bir annenin depresyona girmesi, ailesinin üzerine sadece tüm ışıklar kapalıyken ortaya çıkan korkunç bir gücü salar. Bu orijinal korku filminde, ışığa tahammül edemeyen ve yatağın altı gibi karanlık yerlerde saklanan bir canavar yer alıyor. Işıklar Sönünce'de film yapımcıları kötücül ruhu gizlemek ve izleyiciyi bir sahnenin yaratıktan arınmış olup olmadığına emin olamayacak şekilde kandırmak için yaratıcı bir şekilde ışıklar, el fenerleri ve lambalar kullanıyor.

 

2

Sleep Tight (2011)

 

 

Yönetmen: Jaume Balagueró

Oyuncular: Luis Tosar, Marta Etura, Alberto San Juan

Sleep Tight, hayatından nefret eden ve sadece kiracılarını korkutarak keyif alan bir apartman kapıcısını konu alan bir İspanyol psikolojik gerilim filmi. Kapıcının her zamanki planı, geceleri yataklarının altında pusuya yatmak ve onlar uyurken kloroform vermektir. Kurbanları baygınken değerli eşyalarını karıştırdıktan sonra filmin ilerleyen bölümlerinde kurbanlarına daha iğrenç saldırılar yapıyor. Sleep Tight'ın bu kadar gerçekçi olması sinir bozucu ve yatağın altında gerçekten neler olabileceğine dair çok daha ayakları yere basan ve korkutucu bir bakış. Bazen en kötü şey bir canavar değil, yakınımızdaki biridir.

 

 

1

Karabasan (2023)

 

 

Yönetmen: Rob Savage

Oyuncular: Madison Hu , Vivien Lyra Blair , Sophie Thatcher , David Dastmalchian , Chris Messina , Marin Ireland

Stephen King'in aynı adlı kısa öyküsünden uyarlanan Karabasan, boş kamera çekimleri, açık dolap kapakları ve karanlık yatak altlarıyla ürpertici ve korkunç bir atmosfer yaratırken, belirsiz sonuyla da son dönem korku filmleri için yepyeni bir his uyandırıyor. Yatağın altındaki canavar filmlerinin tanımlayıcısı olan Boogeyman, harika bir şekilde tasarlanmış. Yatağın altındaki bilinmeyene duyulan korkuya dokunarak başarılı olan bir film.

 

Asopress - screenran