Kayıp yakınları İzzet Seven’in akıbetini sordu

Fotoğraf: Sosyal Medya

 

Asopress - Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi üyeleri “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” eyleminin 625. Haftasında İzzet Seven’in akıbetini sormak için Gülistan caddesinin girişinde bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında, “Ölülerimizin yasını tutabilmek, onları insan onuruna yakışır şekilde ve usulünce defnedebilmek için adalet istiyoruz” denildi.

 

Açıklamada, Kayıp İzzet Seven’in eşi Emine Seven’in ağzından şunlar aktarıldı.

 “Eşim İzzetin Seven, TÜPRAŞ Bölge Müdürlüğünde işçi olarak çalışıyordu, evinden işine, işinden de evine gider gelirdi. Herhangi bir kötü alışkanlığı yoktu. Nisan/1998 tarihinde ikindi vakti namazını da kıldıktan sonra evden çıktı, işe gittiğini biliyorduk. Sabaha kadar eve gelmeyince işyerinde arkadaşlarından sorduk. İşe gelmediğini söylediler. Yakınlarımıza haber verdik, gören olmamıştı. Bunun üzerine ağlayıp feryat etmeye başladık.

 

 90’lı yıllarda Batman’da her gün sokak ortasında birkaç kişi infaz ediliyor veya kaçırılıyordu. Yetkililere yazılı olarak başvuru yaptık, ifadelerimiz alındı. Emniyet yetkilileri eşimin kendilerinde olmadığını söylediler. “Hizbullah örgütü tarafından kaçırılmış olabilir” dediler. Yuvam yıkılmış, çocuklarım yetim kalmıştı.

 

Aradan yıllar geçti hep ağlayıp inledim, gözlerim yollarda kaldı derdimize çare olacak kişi ve kurum bulamadık. Ta ki; İnsan Hakları Derneği’nin “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” adı altında başlattıkları eylem ve etkinlikleri bize bir ışık kaynağı oldu. Belki vicdan sahibi biri çıkar da eşimin ve eşim gibi kayıpların hakkında ölü veya dirisi hakkında bilgi verecek diye. Tekrar umutlandık halen de umutlarımızı yitirmiş değiliz.”