Ak Parti Belediye başkanı baldızından sonra kadın kolları başkanını da işe aldı

Aso Press - Ak Parti yönetiminde bulunan Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Ak Parti kadın kolları başkanını işe aldı. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart 2019’da yüzde 71 oy ile Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi'ni yönetmeye hak kazandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mazbatalar verilmeyerek Ak Parti'ye belediyeyi yönetmesi için atama yaptı. Ak Partili Hüseyin Beyoğlu, 2019'dan bu yana adı sık sık yolsuzluk haberleri ile gündeme geldi. Mezopotamya Ajanı'ndan Müjdat Can'ın haberine göre Ak Partili Beyoğlu belediyeyi aile çiftliğine çevirdi. 


Habere göre Beyoğlu, geçen haftalarda baldızı Deniz Gürdeğir'i Başkan Yardımcılığına, oğlu Mustafa Beyoğlu’nu ise işe aldıktan sonra bu kez de Ak Parti Kadın Kolları Başkanı ve Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Güzel Kızoğlu’nu da belediyeye işçi olarak aldı. Beyoğlu’nun 19 Aralık 2023’te Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderdiği açıktan atama izin verilmesi konulu yazı ile Güzel Kızoğlu'nu Özel Kalem Müdürlüğü’ne atamak istedi. Bakanlıktan cevap beklemeyen Beyoğlu, Kızoğlu'nu Belediye Personel Limited şirketinde işe başlattı. Kızoğlu’nun işbaşı yapması için dört gün önce (14 Mart) meclis üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi. 
 
Beyoğlu hakkında, yolsuzluk, rüşvet çeşitli suçlardan açılan davaların da devam ettiği öğrenildi.