Erdoğan: Bu ara demet demet dolarları, avroları topluyorlar ve paylaşıyorlar

Fotoğraf: Sosyal Medya

 

 

Asopress - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Konya’da partisinin düzenlediği mitingde konuştu.

 

Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

“21 yıldır Türkiye'ye hizmet ederken çok yönlü mücadelenin içinde olduk. Gece gündüz çalıştık. Vatan topraklarının her karşını yatırımlarla eserlerle donattık. Demokrasi hak özgürlük ihlallerini telafi edecek reformları hayata geçirdik. Sayısız saldırının önüne set çektik. Türkiye'yi terörden, nice tuzaklardan kurtardık. Ülkemizi güçlendirirken memleketin her potansiyelini kullandık. Eski Türkiye ile şimdiki Türkiye arasındaki farkı en iyi Konya'da görmek mümkün. Konya'nın 21 yılda kat ettiği mesafenin şahidi sizlersiniz.

CHP ile DEM Partinin gizli saklı iş birliği halinde olduğunu ileri süren Erdoğan, "Sözde 'kent uzlaşısı' adı altında şehirleri belediye meclislerini paylaşıyorlar.  DEM, emirlere göre hareket ediyor, en çok oyu aldığı yerlerde bile örgütün emrinden çıkmayacak kukla isimleri aday gösteriyor. Yani nereden, Kandil'den.  CHP ile yaptığı pazarlıkla yine işaret edilen isimleri öne sürdüler. Bu iki partinin sinsi oyununa, AK Parti'ye kaybettirmek için katılan başkaları da var. CHP'nin kifayetsiz muhterisleri Atatürkçülük gibi kavramların istismarı ile varlıklarını sürdürmüştür. Onlar da kendilerince bazı kavramlara sığınarak hiçbir adım atmadan siyasette tırnak tutturma hevesindeler. Daha önce birileri denemişti. Partimizden ayrılıp altılı masaya misafir oldular. Şu anda parlamentoda bile yerleri yok. Hepsinin sonu hüsran oldu. Güya Anadolu ayağa kalkacaktı kendileri Meclis'e bile giremediler. Sadece sandıkta değil, milletin vicdanında da kaybettiler.

"Başka hiçbir hüner göstermeden sırf AK Parti husumeti ile Erdoğan husumeti ile AK Parti oylarına gözlerini dikerek siyaset yaptıklarını sananları anlamakta zorlanıyoruz. Eskiler, selden gelen suya gider derler. Sırtını sadece konjonktüre dayamaktan başka, sermayesi olmayanların akıbeti yeni bir konjonktürle silinip gitmektir. Bir davası, bir vizyonu olanların durumu farklıdır. Hele bir de bunları destekleyecek projelere, samimi, hakikatli bir dile sahipseniz siyasette de gönüllerde de kalıcı olursunuz. Sırtını sadece konjonktüre dayamaktan başka sermayesi olmayanların akıbeti, yeni bir konjonktürle silinip gitmektir.

"Konya bu davamızın da mücadelemizin de maruz kaldığımız saldırıların da en yakın şahididir. Konya AK Parti döküntüleri ile tek parti faşistlerinin ve terör örgütü uzantıları için çalışanlara itibar eder mi? Konya, CHP gibi adı her türlü kirli pazarlıkla ve şaibeli işlerle anılan partiyi sınırlarından içeri sokar mı? Bu ara demet demet dolarları, avroları topluyorlar ve paylaşıyorlar. Şunların haline bak... Bunlara bu ülke teslim edilir mi?”

 

Haber Merkezi