Halepçe katliamında hayatlarını kaybedenler anıldı

Fotoğraf: Sosyal Medya

 

Aso Press - Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Gülistan Caddesinde bir araya gelirken DEM Parti Batman İl Örgütü Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan seçim irtibat bürosunda anma gerçekleştirdi. 

PWK Batman İl Teşkilatı, Batman Gülistan Caddesi Girişinde Halepçe'yi anarak. Katliamı "Soykırım" olarak tanımladı. Anmaya PWK Batman İl Teşkilatı üyeleri, Batman bağımsız belediye başkan adayı Muazzez Baktaş katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından PWK Batman İl başkanı Aziz Özdemir Halepçe Soykırımı’na dair kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında "Güney Kurdistan’da 36 yıl önce bugün gibi saat 11.00 de Halepçe kimyasal bombalarla bombalandı. Bilinsin ki hiç bir zulüm iktidarı ve işgalci devletler Saddam Hüseyin ve Kimyasal Ali gibi cezasız kalmayacak. Bugün ayni saatte Halepçe şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum" dedi. Ardından Halepçe Soykırımı’na ilişkin bir şiir okundu ve etkinliğe katılanlar, Halepçe Soykırımı’nı kınamak için Gülistan Caddesi’nde 5 dakika oturma eylemi gerçekleştirdiler.

 

 

DEM Parti Diyarbakır caddesindeki seçim irtibat bürosunun bulunduğu sokakta bir araya gelerek Halepçe'yi andı. Anmada DEM Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki bir konuşma yaptı. Tiryaki konuşmasında "Sadece Güney Kürdistan'da değil, Kürdistan'ın dört parçasında kültürüne, diline, tarihine saldırı var. Bu topraklarda dostça yaşamayı istiyoruz. Diktatörlerin sonunu gördük. Saddam'ın sonunu gördük. Bu büyük katliam Kürt halkının hafızasında yer alıyor. Kürtler bunu unutmadı. Kürt halkı hiç bir zaman başka halklara kin beslemedi. Ama diktatörler fırsat buldukça Kürtleri katletmeye çalıştı. Ama bizi yok edemezler, biz dostça diğer halklara birlikte yaşamayı seçtik. Bizi katletmeye çalışanın sonu kimyasal Ali gibi olacak, Saddam gibi olacak. Yaşadığımız sürece katledilen halkımızı anmaya, anılarını yaşatmaya devam edeceğiz,” dedi.