Kayıp 43 öğrenciyi arama çalışmaları sırasında kaybolan dedektifler bulundu

Fotoğraf: Ginnette Riquelme/Reuters

 

Asopress - Meksika'nın Pasifik kıyısındaki Guerrero eyaletinde yaklaşık 10 yıl önce kaybolan 43 öğrenciyi arayan iki dedektifin, kendilerinin de kaybolmasından iki gün sonra sağ salim bulunduğu belirtildi.

Yetkililer salı günü biri kadın diğeri erkek iki federal dedektifin nasıl bulunduğunu ya da rehin tutuldukları yerden kurtarılıp kurtarılmadıklarını açıklamadı.

Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador, Salı günü iki federal dedektifin bulunması için arama çalışması başlatıldığını söylemişti. Günlük basın brifinginde konuşan López Obrador "Umarım bu, gençleri bulmamızı istemeyenlerle ilgili değildir" dedi.

Eyalet yetkilileri, 2014 yılında kaybolan ve yerel yetkililer tarafından kaçırılıp öldürülmek üzere bir uyuşturucu çetesine teslim edildiğine inanılan Guerrero'daki kırsal bir öğretmen okulundan 43 öğrencinin davasıyla on yıldır uğraşıyor.

Kayıp 43 erkek öğrencinin uyuşturucu çetesi üyeleri tarafından öldürüldüğüne ve yakıldığına inanılıyor. İki dedektif, öğrencilerin kalıntılarının nereye atıldığını bulmak için yıllar süren bir çabanın parçasıydılar. López Obrador dedektiflerin ne zaman kaybolduğunu belirtmedi.

Yetkililer kayıp 43 öğrenciden sadece üçünün yanmış kemik parçalarını tespit edebildi. Yürütülen çalışmalar büyük ölçüde uyuşturucu kartellerinin etkin olduğu eyaletin kırsal, izole bölgelerinde gizli ceset atma alanlarının aranmasını içeriyor.

 

The Guardian / Dış Haberler