Büyükşehir Olmadan Büyükşehir Tabelesı Asılmasına İlişkin Açıklama Yapıldı

Aso Press - Kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi'nin yapımı tamamlanan ek hizmet binasının açılışı öncesi kentin statüsü henüz "büyükşehir" olmadan "büyükşehir" tabelasının asılmasına ilişkin basın metni yayınlandı. 


Yapılan açıklamada yapımı tamamlanan binanın yakın zamanda açılışının yapılacağı duyurulurken tarih verilmedi. Batman Belediyesi Yeni Hizmet Binasına asılan Batman Büyükşehir Belediyesi tabelası ile ilgili "bazı basın yayın organlarındaki haberlere istinaden kamuoyunu sağlıklı bilgilendirme zaruriyeti hasıl olmuştur" ifadesi açıklamada kullanıldı. Açıklamanın devamında  "Ortaya koyduğumuz Büyükşehir vizyonu çerçevesinde iki gözümüz Batman’ın gelecek 50 yılını planlama ve inşa etme sürecini ifade eden Batman Türkiye’ye Model Olacak ve Büyükşehir’e Giden Yolun Taşlarını Tek Tek Döşüyoruz.. konseptine uygun olarak hayata geçirilmekte olan her projede olduğu gibi hizmet binalarında da aynı bakış açısına sahibiz. Ortaya konulan hedef çerçevesinde önümüzdeki dönemde Batman’ımızın kavuşacağına inandığımız Büyükşehir statüsüne vurgu yapmak ve geleceğe bir miras bırakmak adına asılan yeni tabela somut bir hedefi ortaya koyma, tüm paydaşların ve kamuoyunun müspet dikkatini çekme ve motivasyon artırma amacı taşımaktadır. Bu çerçevede yeni hizmet binamıza Batman Büyükşehir Belediyesi tabelası asılmış veBüyükşehir kelimesinin üzerine önceden perde imalatı yapılmıştır" ifadeleri kullanıldı. 


Açıklamanın devamındaysa "Yakın zamanda binayı hizmete açtığımız zaman Büyükşehir kelimesinin üzerinde perde indirilmiş halde Batman Belediyesi biçiminde görülecek; Batman’ımız Büyükşehir statüsü kazandığı zaman ise Büyükşehir kelimesinin üzerindeki perde kaldırılacak ve tabela Batman’ımızın hak ettiği Batman Büyükşehir Belediyesi haline dönüşecektir. Batman’ı Büyükşehir’e hazırlıyoruz. Büyükşehir’e giden yolun taşlarını teker teker döşüyoruz. Batman, Büyükşehir olacak. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 

'SİZE KARGALAR GÜLER'

Yapılan açıklamaların ardından kayyım atanmasıyla görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir sert tepki gösterdi. 
Sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini gösteren Demir, "Size kargalar güler! Çadır devletlerinde bile bir ciddiyet olur. Batman Büyük şehir vizyonu palavrası ile bilinçli borç batağına sürüklenmiş bir kenttir" dedi. 

Demir'in tepkisi bununla da sınırlı kalmayarak şunları dile getirdi: 

Özel idare bütçesi Batman belediyesine devir edilmeden bütün ilçe ve belde belediyelerin ihtiyacını valiliğe bağlı kurumların ihtiyaçlarını Batman belediyesi bütçesinden büyük şehir vizyonu palavrası ile karşılayarak yönetilemez duruma getiren kayyum,belediye ek hizmet binasının açılışında da palavrasına devam ettirmeye çalışıyor. Batmanın 10 yıllık nufus artışı 100.000 dir yani Batmanın nufusu 10 yıl sonra 2034’teki yerel seçimden sonra büyük şehir olma seviyesi olan 750.000 nüfusa ulaşabilecekken devlet kurumu ciddiyeti ile uyuşmayan bir ciddiyetsizlikle bir çadıra isim asar gibi Batman belediyesine Batman Büyük Şehir Belediyesi tabelasını asabiliyorlar. İşte buradaki ciddiyetsizlikleri ve yalanları seçim beyannamelerin de de görülmektedir. Onun için kimse vaatlarına itibar etmemektedir.

Haber Merkezi