Deniz kaplumbağası eti yiyen sekiz çocuk ve bir yetişkin hayatını kaybetti

Fotoğraf: Sosyal Medya

 

Asopress - Zanzibar'da sekiz çocuk ve bir yetişkin deniz kaplumbağası eti yedikten sonra öldü. Gıda zehirlenmesine neden olduğu bilinen lezzeti tüketen 78 kişi daha hastaneye kaldırıldı

Yetkililer cumartesi günü yaptıkları açıklamada, Zanzibar takımadalarındaki Pemba Adası'nda deniz kaplumbağası eti yiyen sekiz çocuk ve bir yetişkinin öldüğünü, 78 kişinin de hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Deniz kaplumbağası eti Zanzibar'da bir lezzet olarak kabul ediliyor ancak zaman zaman bir tür gıda zehirlenmesi olan kelonitoksiden ölümlere neden oluyor.

Mkoani bölgesi sağlık görevlisi Dr. Haji Bakari, cuma günü geç saatlerde ölen yetişkinin, daha önce hayatını kaybeden çocuklardan birinin annesi olduğunu söyledi. Kaplumbağa etinin salı günü tüketildiğini söyledi.

Bakari Associated Press'e yaptığı açıklamada laboratuvar testlerinin tüm kurbanların deniz kaplumbağası eti yediğini doğruladığını söyledi.

Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'nın yarı özerk bir bölgesi olan Zanzibar'daki yetkililer, insanları deniz kaplumbağalarını tüketmekten kaçınmaya çağıran bir afet yönetim ekibi gönderdi.

Kasım 2021'de Pemba'da aralarında üç yaşında bir çocuğun da bulunduğu yedi kişi kaplumbağa eti yedikten sonra ölmüş, üç kişi de hastaneye kaldırılmıştı.