DEM Parti Batman Adayı Öztüzün: Kayyım rejimi Kürt kazanımlarına saldırı politikasıdır

Fotoğraf: Sosyal Medya

Aso Press - DEM Parti Batman İl Örgütü seçim çalışmaları kapsamında Bağlar Mahallesinde şölen havasında büro açılışı yaptı. DEM Parti Batman Milletvekilli Zeynep Oduncu, Batman Belediyesi Eşbaşkan adayları Gülistan Sönük ile Mehdi Öztüzün yanı sıra çok sayıda yurttaş etkinliğe katıldı. Etkinlikte havai fişek ve meşaleli yürüyüşü ile alana giren gençler dikkat çekerken etkinlik boyunca sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Jin jiyan azadî”, “Kayyımlar gidecek halklar gelecek”  sloganları atıldı.

Yurttaşlar şal û şepikler ile söylenen şarkılar eşliğinde halay çekti. Açılışta konuşan Belediye Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, kadın mücadelesinin öncü rolüne değinerek 8 Mart'ta alanlarda olma çağrısı yaptı. Kayyımların kadın mücadelesine müdahalelerini eleştiren Sönük, “Belediyeye atanan kayyımlar Kürt dil, kültür ve sanatına dair ne varsa yok etti. Kürtlerin kentinde Kürde dair bir şey bırakmadı. Kayyımları 31 Mart günü göndererek hep birlikte kültür, dil ve sanat inşaasına başlayacağız. Kadın kurumlarından tutun tüm kurumlarımızı açacağız” dedi.

Belediye Eşbaşkan Adayı Mehdi Öztüzün de, kayyım rejiminin Kürt halkının değerlerine saldırı politikası olduğunu belirterek, Edip Solmaz’ın belediyecilik hedefine ulaşmak için çaba göstereceklerini söyledi.

Barış Anneleri Meclisi Üyesi Meyaser Akdağ ise, Kürtler arası birliğin önemine değinerek, birliğin Kürt kazanımlarına kazanım katacağını söyledi.

Etkinliğine ardından kitlenin dağılmasının ardından bir grup yolu ateşe vererek kısa süreliğine trafiğe kapatınca polis zırhlı araçlar ile olaya müdahale etti. Müdahalede 6 kişi gözaltına alındı. 

Haber Merkezi