Batman'da Konuşan Hatimoğulları: Kayyum Hırsızdır

Fotoğraf: Aso Press

Aso Press - DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları, Batman'ın Hasankeyf, Gerçüş, Beşiri ilçeleri ile İkiköprü Beldesi'nin ardından akşam kent merkezine geçti. İlk olarak Cudi Mahallesi'nde ardından Petrolkent Mahallesi'nde halkla buluştu. Halka seslenen Hatimoğulları, "Halk dimdik ayakta ve coşkulu olduğu sürece hiç kimsenin gücü Kürt halkına diz çöktürmedi. Çöktürmeyecek" diye konuştu. Hatimoğulları, kayyumların da hırsız olduğunu vurguladı. 


İlk olarak Cudi Mahallesinde halka seslenen Hatimoğulları, burada bir süre halkla birlikte halay çekti. Özellikle kadınlar ve çocuklardan Hatimoğullarına yoğun ilgi dikkat çekti. Halayların ardından Hatimoğulları halka seslendi. Halka seslendiği sırada çocukların özellikle Hatimoğulları'na yakın durması renkli görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı. Hatimoğulları seçim çalışmalarında halkın çoşkusunun kendilerini sevindirdiği ve moral verdiğini vurguladı. Hatimoğulları “Halk dimdik ayakta ve coşkulu olduğu sürece hiç kimsenin gücü Kürt halkına diz çöktürmedi. Çöktürmeyecek.  Gaspçı kayyım zihniyetini silip süpüreceğiz. Bazı bölgeler asker, polisi seçmen olarak kaydırıldığını biliyoruz. Bu hırsızlığa karşı hep beraber nerede bir tanıdığı varsa kente çağırın ve oy kullanmaları için ikna edin. Bu talancı ve hırsız zihniyete karşı güç getirebiliriz. Bizler bu seçimlere AKP’nin talancı zihniyetine karşın mücadele ile girdik. Eşbaşkanlık zihniyetine yönelik sistemli saldırıya cevap olacağız. Bizle Jina Amin’nın sesi ve soluğuyuz. ‘Jin jiyan azadî’ soluğumuzdur.  Kapı kapı, ev ev dolaşıp herkese ulaşacağız ve açık ara bir fark ile bu kenti alacağız. Mutlaka başaracağız, mutlaka başaracağız” dedi.

'KAYYUM HIRSIZDIR'

Cudi Mahallesi'nin ardından Petrolkent Mahallesi'ne geçen Hatimoğulları, burada da sevgi gösterileri ile karşılandı. Mahalle sakinleri çoğu balkonlarından Hatimoğullarını dinledi. Burada halka seslenen Hatimoğulları, "Kayyım zihniyeti görsün halk burada dem burada. Baskı ve zulüm politikaları ile bu halkı yıldırmaya çalışanlar buraya meydana baksın. Sizin iradeniz ile bunları süpürüp göndereceğiz. İmralı tecridi ortadan kalkmalı. İmralı tecridi derhal kaldırılmalı.  Cezaevinde tutuklu bulunan açlık grevi eylemcilerine selam olsun. Siyasi tutuklular onurumuzdur.  Darbeci zihniyet olan kayyımı iyi biliyorsunuz. Kürdün iradesini tanımayan, Kürdü eşit yurttaş olarak görmeyen zihniyettir kayyum. Kayyum hırsızdır. Sadece irade çalmadı, belediyenin parasını da çaldılar. Yandaşları ceplerini doldurdu. Onları atayan saraydakiler de duysun. Siz hırsız ve darbecisiniz" ifadelerini kullandı 

EDİP SOLMAZ VURGUSU

Batman'da gittiği  her ilçede Edip Solmaz vurgusu yapan Hatimoğulları, "DEM Parti’nin halkların, ezilenlerin, sömürülerin partisidir. DEM Parti halktır halk burada.  31 Mart zafer günü olacak. Herkes bu zafere kilitlenmeli. İkna kabiliyetimizi, tüm gücümüzü kullanalım. Kadınlar, gençler tüm enerjisini bu hırsızları göndermek için kullanalım” dedi.

Hatimoğulları yarın Batman'da Kozluk ilçesinin ardından Balpınar beldesi ve Batman kent merkezinde esnafları ziyaret edecek.

Haber Merkezi