Iğdır Belediyesi eş başkanı: Geçmişte işçi haklarını savunurken, bugün işçilerin çıkarılmasının imzasını atmak durumunda kaldım

Asopress - DEM Parti yönetimindeki Iğdır Belediyesi, 5 Temmuz tarihinde işten çıkardığı 204 işçinin akıbetlerine ve belediye önünde yapılan eylemlere ilişkin açıklama yaptı. Iğdır Belediye binasında yapılan açıklamayı Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Nuri Güneş yaptı. Güneş açıklamasında, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi belediyeye ihtiyaç fazlası personel alındığı dile getirdi. 


Güneş açıklamasında "Yönetimi devraldığımız tarihten itibaren toptancı yaklaşmak yerine, bizim emeğe verdiğimiz değer, kurumun ihtiyacı ve bütçe durumu göz önüne alınarak, 5393 ayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesi gereğince kurumumuzun durumu dolayısıyla hizmet üretemeyecek duruma gelmesi, yüksek maliyetler, maaş, vergi, SGK ödemelerinin yapılamaması gibi nedenlerden dolayı 204 şirket personelinin iş akdine 5 Temmuz'dan itibaren son verilmiştir." dedi. Belediye önünde yapılan eylemlere ilişkin konuşan Güneş,  “Dört gündür iş akitleri feshedilen eski belediye personeli tarafından çift gidiş gelişli şehrin en işlek caddesi trafiğe kapatılmış durumda. Belediyenin önündeki ana caddeye çadır kurmuşlar. Yol trafiğe kapanmış, halk şikâyetçi, esnaf mağdur. Vuvuzela, düdük ve ıslık çalarak sürekli gürültü yapıyorlar. Çevre esnaf ve apartman sakinleri son derece rahatsız.” dedi.


Eşbaşkan Güneş sözlerine şöyle devam etti: “Iğdır halkı, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde şehrin trafik akışını aksatan, çevre esnafın işlerini bitme noktasına getiren bu eylemin bitmesini bekliyor. Halk, validen bu durumu bitirmesini beklerken maalesef ita amiri ve emniyet müdürü eski personeli ziyaret edip destek veriyorlar. Bugün yolu açmayarak görevini yapmayan kolluk kuvvetleri hakkında suç duyurusunda bulunmaya mecbur kaldık. Belediyenin önünü kapatmışlar. Belediyeye giremiyoruz, araç giremiyor. Maalesef emniyet amiri ve emniyet müdürü bunlara destek veriyor. Herkesin demokratik haklarını kullanmasından yanayız. Ancak gelin görün ki çift taraflı yolu kapatmışlar, halk rahatsız. Amaç provokasyon yaratmak, halkı karşı karşıya getirmek. Biz bir provokasyon yaşanmasın diye bu yola açılan her yere 5-10 kişiyi nöbetçi koyduk, kahvehaneler hariç. Adına eylem denilen provokatif yaklaşımın kazasız belasız bir an önce sonlandırılmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Güneş sosyal medya hesaplarından da paylaşımda bulunarak "Iğdır halkı, provakasyon yaratmak isteyen anlayışa en iyi cevabı sandıkta verdiği gibi 4 gündür devam eden kışkırtmalara da halkımız sükunetini koruyarak ders olacaktır. Devletin bir kurumu olan belediyenin giriş kapısını işlevsiz bırakmakla kalmayıp en işlek caddenin bilerek trafiğe kapatılmasına göz yuman  kolluk kuvvetlerini de göreve davet ediyoruz. Belediyenin bütçesini, siyasi partilerin ve şahıs şirketlerinin düzenlediği organizasyonlara harcamaktan imtina etmeyen anlayışın ihtiyaç fazlası olduğunu bile bile seçim yatırımı kisvesiyle liyakatsiz ve sınavsız şekilde personel alması da kamu kaynaklarının talanına ispattır" açıklamalarında bulundu.  

Haber Merkezi