Gercüş'te gözaltına alınan köylüler adliyeye sevk edilecek

Fotoğraf: Sosyal Medya 

Asopress -  Geçtiğimiz günlerde Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Mawa Dağı kırsalında yaşanan çatışmalar sonrası 6 Temmuz'da köylere ve kent merkezinde bazı evlere jandarma ekipleri ev baskınları düzenleyerek 14 kişiyi gözaltına aldı. 

Edinilen bilgiye göre gözaltına alınan köy muhtarı Murat Gelir ve beraberinde Abdülcelil Gitmez, Yüksel Gitmez, Nedim Kaya, Emine Kaya, Halil Şimşek, Süleyman Kapan, İsa Gitmez, Mehmet Gelir, Yusuf Bölük, Habip Kaya, Mehmet Emin Sağlam, Nezeta Bölük ve Reber Gelir'in ifade işlemleri başladı. "Örgüte yardım etmek” ve "Örgüte finans sağlamak” suçlamaları yöneltilen 14 kişinin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. 

Ne olmuştu?

Batman'ın Hasankeyf ilçesinin Palamut Köyü mevkii ve Mawa Dağı kırsal bölgesinde 18 Haziran’da başlayan ve 22 Haziran’da Gercüş ilçe kırsalına yayılan askeri operasyonlar nedeniyle, kent merkezi de dahil olmak üzere birçok yerde baskınlar düzenlendi. Batman Valiliği bölgede çok sayıda yeri 3 Temmuz ve 6 Temmuz tarihine kadar geçici askeri bölge ilan etti. Yapılan resmi açıklamaya göre bölgede PKK ile TSK arasında çatışmalar yaşandığı belirtildi. Çatışmalar bölgede sona ererken 6 Temmuz tarihinde jandarma ekipleri yardım yataklık suçlaması ile 14 kişiyi gözaltına aldı.  


Haber Merkezi