Nefessiz bırakılan kent, tasarruf tedbirleri ile köşeye sıkışan belediye hizmet bekleyen halk; Gülistan Sönük sorularımızı yanıtladı

Fotoğraf: Asopress 

Asopress -  Kent röportajları serimizin ilk konuğu Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Sönük oldu. Kentte yaşanan sorunları, belediye borçları, tasarruf tedbirlerini başta olmak üzere kentte dair sorularımızı yanıtladı. Tasarruf tedbirlerine dair değerlendirmelerde bulunan Sönük, belediye hizmetleri için genelgenin halka hizmet için esnetilmesi gerektiğini savundu. 


TUİK verilerine göre işsizliğin en yoğun olduğu kentler arasında bulunan Batman’da özelikle yiyecek fiyatlarının yüksek olması nedeniyle sosyal belediyecilik hizmetini devreye koyduklarını dile getiren Sönük, ilk çalışmalarını hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını söyledi. 


Köylerden, ilçelerden ve çevre illerden sıklıkla hasta sevklerinin yapıldığı Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine yakın bir noktada “kent lokantası” hazırlıklarına başladıklarını dile getiren Sönük, yer seçimini halkın ihtiyaçlarına göre seçtiklerini ve ikinci şubenin de çalışmalarına başladıklarını söyledi.


Belediyenin acil işçi ihtiyacı olduğunu da dile getiren Sönük, hazırlıklarını yaptıklarını belirtti. 

Kayyım döneminden enkaz aldıklarını dile getiren Sönük, polemikler yerine hizmet etmeye odaklandıklarını belirtti. 


Kayyım döneminde yapılan her tahribatın “kılıfına uydurularak” yapıldığını dile getiren Sönük, araç alımlarından, reklam işlerine ranta çalışıldığını söyledi. Yapılan işlerin halka yansımadığını vurgulayan Sönük, kent için stratejik planları halk ile birlikte hazırladıklarının altını çizdi. 

Kenti kadın bakış açısı ile yönetmeye çalıştıklarını bu yönlü adımlar atıldığını anlatan Sönük, kentte yaşanan şiddet olaylarına da müdahale edeceklerini, şiddetin önlenmesi için çaba gösterdiklerine dikkat çekti. 

Röportajın tamamı için youtube kanalımızı ziyaret ediniz veya linki tıklayınız

Haber Merkezi