Esad'dan Türkiye mesajı

Fotoğraf: SANA
Asopress - Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Rusya Devlet Başkanı’nın Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Görüşmede Esad, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkiyle ilgili tüm girişimlere açık olduklarını belirtti. Esad, Suriye’nin egemenliği ve terörle mücadeleye dayalı olarak bu ilişkilere her türlü girişime destek verdiklerini vurgulayarak, bu adımların bölge istikrarına katkı sağladığını ifade etti.

Sana'da yer alan habere göre Esad ayrıca, Suriye’nin her zaman olumlu ve yapıcı bir yaklaşımla tüm girişimlere karşılık verdiğini ve bunların başarısının ülkelerin egemenlik ve istikrarına saygıdan kaynaklandığını dile getirdi. Rusya Devlet Başkanı’nın Özel Temsilcisi Lavrentiev ise, Rusya'nın Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi için yapılan her türlü girişime destek verdiğini ve müzakerelerin ilerletilmesi için çalıştıklarını vurguladı. Haberde, şuanda arabuluculuk için uygun koşulların bulunduğunu belirtilirken hedeflerinin bu ilişkilerin yeniden onarılması olduğu da vurgulandı. 


Haber Merkezi