Bakan Yumaklı: Yangınların Hasar Tespiti Tamamlandı

Fotoğraf: MA

Asopress - Yumaklı'nın paylaşımında, "Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı'nı etkileyen yangın olayı başladığı anda bakanlığımız, il ve ilçe müdürlüklerimiz AFAD koordinasyonunda bölgeye sevk edilmiş ve müdahale, destek ve tespit çalışmalarına başlamıştır. Çiftçilerimizin kayıp ve hasarlarına yönelik tespitler tamamlanmıştır" ifadelerine yer verdi.

Bakan Yumaklı'nın açıklamalarına göre, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Köksalan, Bağacık, Yazçiçeği ve Ağaçsever mahallelerinde 7 bin 900 dekar tarım alanının zarar gördüğü belirtilirken, bu alanların 6 bin 789 dekarında anız, 1111 dekarında ise hasadı yapılmamış buğday ekili olduğu tespit edilmiş. Ayrıca, yangında 1 traktör ve 14 sulama tesisi zarar görmüş, Köksalan Mahallesi'nde 924 küçükbaş hayvan telef olurken, 83 küçükbaş hayvan Et ve Süt Kurumuna (ESK) kesime gönderilmiştir.

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde ise Yetkinler, Yücebağ mahalleleri ile Kelek Mezrası'nda 7 bin dekarlık tarım alanının zarar gördüğü bildirilmiş. Bu alanların 4 bin dekarında hasadı yapılmamış buğday, 3 bin dekarında ise anız bulunduğu belirtilirken, çiftçilerin bazı sulama ekipmanlarının da zarar gördüğü ifade edilmiştir.

Bakan Yumaklı, "İl ve ilçe müdürlüklerimiz, bitkisel ve hayvansal üretim yapan çiftçilerimize destek olmayı sürdürecektir. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yangın sonrası alanların rehabilitasyonu ve biyoçeşitliliğin yeniden sağlanması için çalışmalar yapılacaktır. Devletimiz, bölgedeki yaraları sarmak için gereken tüm kurumlarla birlikte hareket etmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

Yumaklı, açıklamasında yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini ve yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haber Merkezi