Mawa Dağı yangınına engel

Fotoğraf: Asopress 

Asopress - Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Mawa Dağı bölgesindeki Xirbêkûr köyünde 18 Haziran'da başlayan askeri operasyon devam ediyor. Operasyonun Gercüş ilçe kırsalına genişletildiği belirtiliyor.

Bölgede hava hareketliliği devam ederken, Gercüş ilçesindeki birçok bölgeye valilik tarafından giriş çıkışların yasaklandığı bildirildi. Dereiçi köyü ise askerler tarafından ablukaya alındı. Kırsalda çıkan yangının Dereiçi köyüne doğru ilerlediği ve bölgeye itfaiye ekiplerinin çağrıldığı ancak gelen ekiplerin köye ulaşamadığı belirtildi.

Öte yandan, DBP ve DEM Parti'nin oluşturduğu heyet, operasyon bölgesine gitmek istedi fakat valiliğin bölgeyi geçici güvenlik bölgesi ilan etmesi sebebiyle köye alınmadı. Heyet, bölgede çıkan yangının yerleşim yerlerine yaklaştığını ve etkili bir müdahaleye izin verilmediğini belirtti.

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Gercüş ilçemizde alınan yasak kararıyla başlatılan askeri operasyonda çıkan yangın büyümeye devam etmektedir. Yerleşim yerlerine de yaklaşan yangına etkili bir müdahaleye izin verilmiyor. Köylerden can ve mal kaybına dair tek bir bilgi alamıyor oluşumuz, endişelerimizi artırmaktadır. Mazıdağ ve Çınar’da yaşadığımız acı faciaya benzer bir tablo ile karşılaşmamak için yetkilileri sorumlu davranmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Heyet, can ve mal kaybına dair köylerden tek bir bilgi alamadıklarını vurgulayarak, yetkilileri sorumlu davranmaya davet etti.

Öte yandan aklam saatlerinde çıkan yağmur yangının daha fazla yayılmasını önlerken yangın tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. 

Haber Merkezi