Fransa'da bir cezaevi nakil aracına düzenlenen saldırıda iki gardiyan öldürüldü

Fotoğraf: Alain Jocard/AFP

 

Asopress - İki Fransız cezaevi görevlisi bir mahkûmun nakledilmesi sırasından nakil aracına düzenlenen saldırı sonucunda öldüğü bildirildi.

Agence France-Presse'e  konuşan bir polis kaynağı, firar eden bir mahkûmu taşıyan cezaevi aracına düzenlenen saldırıda en az iki Fransız cezaevi görevlisinin öldüğünü, ikisinin de yaralandığını söyledi.

Saldırının sabah erken saatlerde Fransa'nın kuzeyindeki Eure bölgesindeki Incarville'de bir yol gişesinde meydana geldiği açıklandı.

Mahkûm Normandiya'daki Rouen ve Evreux kentleri arasında naklediliyordu.

Bir polis kaynağı saldırının iki araçla gelen ve daha sonra kaçan birkaç kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Polis kaynağı saldırganlardan birinin de yaralandığını söyledi ancak saldırı düzenleyen saldırganların kaç kişi olduğu netlik kazanmadı.

AFP'ye konuşan bir kaynak, mahkumun 1994 doğumlu Mohamed A. olduğunu açıkladı.

Adalet Bakanı Éric Dupond-Moretti, cezaevi konvoyuna yapılan saldırıyı doğruladı. Moretti, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Eure bölgesinde bir cezaevi konvoyu saldırıya uğradı. Kalbimiz kurbanlar, aileleri ve meslektaşlarıyla birlikte” dedi.

Fransa Başbakanı Emmanuel Macron sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadı. Macron, “Bu sabah meydana gelen ve cezaevi görevlilerinin hayatını kaybettiği saldırı hepimizi derinden sarsmıştır. Ulusumuz ailelerin, yaralıların ve meslektaşlarının yanındadır.  Bu suçun faillerinin bulunması için her türlü çaba sarf edilmektedir” dedi.

 

Asopress Dış Haberler - Reuters - AFP- Agence France-Presse