Madonna'nın şimdiye kadarki en büyük konseri: Rio'nun Copacabana plajı devasa bir dans pistine dönüştü

Fotoğraf: Pilar Olivares/Reuters

 

Asopress - Cumartesi gecesi Rio de Janeiro'nun ünlü plajının etrafındaki kum okyanusunu sayısı 1,6 milyon olarak tahmin edilen bir kalabalık tarafından birkaç dolduruldu.

Zengin hayranlar sahile yakın düzinelerce tekneye demir atarken ve insanlar sahil kenarındaki apartmanları doldurdu. Birçok kişi iyi bir yer kapmak için saatlerce hatta günlerce plajda bekledi.

İtfaiyeciler, sıcaklığın 30C'yi aştığı konser öncesinde pop kraliçesinin sahnesinin yakınında toplanan hayranlarını serinletmek için su sıktı ve ücretsiz içme suyu dağıtıldı.

65 yaşındaki Madonna iki saatten fazla sahnede kalarak Like a Prayer, Vogue ve Express Yourself gibi şarkılarını saat 10.45'ten itibaren seslendirdi ve geçen yılın sonlarında başlayan turnesini tamamladı.

"Rio, işte buradayız, dünyanın en güzel yerinde, okyanusla, dağlarla, İsa'yla beraber" dedi.

Gösteriye Brezilyalı pop sanatçıları Anitta ve Pabllo Vittar'ın yanı sıra samba okullarından genç müzisyenler de katıldı.

 

Fotoğraf: António Lacerda/EPA

 

Rolling Stones ve Rod Stewart'ın da milyonluk kalabalıklar çektiği konser alanı çevresinde 3,000'den fazla polis memuru görev yaptı. Yetkililer, kentin ünlü yılbaşı kutlamalarında uyguladıkları kalabalık yönetimine benzer bir strateji kullandılar.

Brezilyalı yetkililer, geçen yıl Taylor Swift'in konserinde genç bir hayranının sıcaktan dolayı hayatını kaybetmesinin ardından, sıcaklığa bağlı sağlık sorunları konusunda tedbirlerini arttırdı.

Rio eyalet ve şehir yönetimleri konser için 3,1 milyon sterlin harcadıklarını, geri kalanının ise özel sponsorlar tarafından finanse edildiğini açıkladı. Yetkililer konserin Rio ekonomisine yaklaşık 47 milyon sterlin getireceğini tahmin ediyor.

 

Asopress- The Guardian