Biden, Temsilciler Meclisi ve Senato'dan geçen Ukrayna, İsrail ve Tayvan 'a 95 milyar dolarlık yardım tasarısını imzaladı

Fotoğraf: Sosyal Medya

 

Asopress - ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolarlık yardımı onaylamak için toplandı. Oylamaya sunulan yardım paketi oy çoğunluğuyla kabul edildi. 

ABD’li Senatör Chuck Schumer, salı öğleden sonra yaptığı konuşmada, "Bugün Senato tüm dünyaya bir mesaj gönderiyor: Amerika her zaman ihtiyaç duyduğu saatte demokrasiyi savunacağının mesajını" dedi.

Paket, Rusya'yı topraklarından püskürtmeye çalışan Ukrayna'nın cephanesini yenilemek için 60,8 milyar dolarlık yardım içerirken, İsrail'e Gazze Savaşı için 26,3 milyar dolar ve Hint-Pasifik bölgesinin Çin'e karşı savunmasını güçlendirmesi için Tayvan’a 8.1 milyar dolar yardımı içeriyor.

Çin Tayvan İşleri Ofisi sözcüsü, Tayvan'ın finansmanına tepki göstererek, ABD'yi "Tayvan'ın bağımsızlığını" somut eylemlerle desteklememe taahhüdünü yerine getirmeye ve herhangi bir şekilde silahlandırmayı bırakmaya çağırdı.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz yardım paketi ile ülkenin düşmanlarına "güçlü bir mesaj" gönderildiğini söyledi.

Joe Biden, geçen hafta Temsilciler Meclisi, dün de Senato’dan geçen Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolarlık dış yardım sağlayan bir yasa tasarısını imzaladı.

 

Asopress - Dış Haberler