‘İstiklal Marşı oylamaya sunuldu’ iddiasına Ahmet Türk’ten yalanlama

Fotoğraf: Sosyal Medya

 

Asopress - Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan “Mardin Büyükşehir Belediyesi meclis oturumunda İstiklal Marşının okunması talebinin oylamaya sunulduğu ve oy çokluğuyla kabul edilmediği” haberleri üzerine Eşbaşkan Ahmet Türk’ten açıklama geldi. Türk, İddia edildiği gibi bu ülkenin değerleri meclisimizde oylamaya sunulmamıştır” dedi.

Sosyal medya platformu X’te haber hesabı iddiası olan ve daha önce de defalarca dezenformasyon yapan hesaplarda Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisinin açılış oturumumda bazı meclis üyelerinin istiklal marşının okunmasını talep ettiğini, talebin Eşbaşkan Ahmet Türk tarafından oylama sunulduğu ve kabul edilmediği iddiaları paylaşıldı. Paylaşılan bir videoda meclis toplatısında ne olduğu belli olmayan bir önerinin oylamaya sunulduğu ve kabul edildiği görülüyor. 

Söz konusu iddialar üzerine Ahmet Türk sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak iddiaları yalanladı.

Türk, paylaşımında “Türkiye’de bayrak ve dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini, bu ülkenin ortak değerlerine her zaman saygı duyduğumuzu belirtmek isterim. İddia edildiği gibi bu ülkenin değerleri meclisimizde oylamaya sunulmamıştır. Söz konusu hadisenin mevcut gündemlerin dışında olduğunu, bundan önceki oturumlarda da şahsın bu tür gündem dışı konularla meclisin asli görevlerini aksattığını halkımızla paylaşmak isterim. Kamuoyunun bu tür karalama politikalarına itibar etmemesini rica ediyoruz. Ülkemizin, kentimizin ve halkımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.