AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu: Seçimin kaybedeni DEM Parti’dir

Fotoğraf: Sosyal Medya

 

Asopress - AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya AK Parti'nin kazandığı ilçe ve beldelerin belediye başkanları, başkan adayları ve il yöneticileri de katıldı.

Nasıroğlu, toplantıda, “Bu seçimin kaybedeni DEM Partisi’dir. Geçen dönem 4 belediye kazanmışlardı, 2’ye düştü” dedi.

Nasıroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Beş Belediye başkanlığı kazanmışız, diğer partilerin tamamı 6 belediye kazanmış. Belediye Başkanlığı olarak da bakıldığında bizim bir başarımız var. Bunun içerisinde üç büyük ilçeyi kazandık, iki de belde kazandık. Diğer iki ilçeyi de ilginçtir kazanan arkadaşlar bizde belediye başkan adayı olarak müracaat eden kardeşlerimiz. Biz onları yeterli görmedik, başka partiden aday olup kazandılar. Biz iktidar olmanın sorumluluğunu da yaşıyoruz. 11 Belediye başkanını tebrik ediyorum. İnşallah Batman’a birlikte güzel şeyler kazandırırız.

Batman’da belediye seçimleri ilan edildikten sonra uzun yıllardır yaşamadığımız görmediğimiz şeyler oldu. Yine sokaklarda ateşler yakıldı, yine silahlar ateşlendi, yine çocukların elinde taşlar görülmeye başlandı. Bunun vebali-günahı birilerinin boynundadır. O çocukların eline taş verenlerin günahı var. Bu çocukların geleceğini karartmayın. Bizim çocuklarımız kalem alsın ellerine, kitap alsınlar, çocuklarımızın iyi bir geleceği olsun istiyoruz. Çocuklarımız zindanda olmasın, yazıktır. Herkese sesleniyorum; bu çocukları kirli emellerinize alet etmeyin.”

Bu seçimin kaybedeni DEM Partisi’dir. Geçen dönem 4 belediye kazanmışlardı, 2’ye düştü. Önümüzde 4 yıllık süreç var. İktidar partisinin vekili olarak arkadaşlarımızla birlikte ne yapmak gerekiyorsa toplumun hangi kesiminden olursa olsun kapımız açık. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Bizim Batman sevdamız var. Hizmet etmeye devam edeceğiz. Merkezde bir oy düşüklüğü yaşadık. Temel nedenlerinden biri de Batman’da klasik siyaset anlayışının dışına çıkıyoruz. Değişim zordur. Buna karşı da bir cephe oluşturuldu. Nasıl ki ilçelerde bu ittifaklar kazanmamamız için bir araya geldilerse Batman merkezde de bize yakın gibi görünen bir birleriyle ittifak kuruldu. Batman’ın eski Batman olması için bazı hayaller kuran insanlar var. Onlar hayalde kaldı. Batman teknoloji ve sanayi kenti olacak. Çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlayacağız. Bizim sunduğumuz projelerden de yeni belediye başkanları umarım yararlanır, biz gereken desteği veririz. İsteğimiz Batman’ın kangrenleşmiş sorunlarının çözülmesi.”

 

Nasıroğlu'nun seçimin kaybedeni DEM Parti'dir açıklaması 2019 yerel seçim sonuçlarını akla getirdi. 

2019 yerel seçimlerinde HDP Batman merkez ve Kozluk'ta belediye başkanlıklarını kazanırken AK Parti, Hasankeyf, Beşiri ve Sason'da ipi göğüslemişti. 

AK Parti 2024 seçimlerinde yıllardır elinde tuttuğu Hasankeyf'i CHP'ye kaptırıken, Kozluk'ta belediye başkanlığını kazandı. 

AK Parti'nin 2019 oy oranı %28.55 iken 2024'te %16'lık dramatik bir düşüşle %12,4'e geriledi. Batman,, %12,4’le oy oranının en düşük oy aldığı  Dersim’i (%13.3) geride bırakarak Türkiye genelinde AK Parti’nin en düşük oy aldığı kent merkezi olarak kayda geçti.

DEM Parti, 2109'da kazandığı Kozluk Belediye başkanlığını AK Parti'ye kaptırırken merkezdeki oy oranını &1,5 düşüşle korudu. 

 

2019 Batman yerel seçim sonuçları

 

2024 Batman yerel seçim sonuçları

 

Haber Merkezi