TES-İŞ: Taleplerimiz kabul edilmezse eylemlerimiz sürecek

Fotoğraf: Sosyal Medya

 

Asopress - TES-İŞ, Enerji-SA ile yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde düşük ücret ve 3 senelik sözleşme dayatmasına karşı Enerji-SA Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Katılımın yüksek olduğu basın açıklamasında enerji işçiler işverenin teklifine tepki gösterdi.

TES-İŞ yöneticileri, Enerji-SA işçilerin talebini kabul etmemesi halinde eylemlerin devamının geleceğini söylediler.

 

NE OLMUŞTU

TES-İŞ ilk oturumu 18/01/2024 tarihinde başlayan Enerji-SA ile TIS görüşmeleri 6’ncı oturumu 03/04/2024 tarihinde sendikamız Genel Merkezinde gerçekleştirildi.

Yapılan görüşmelerde 112 madde üzerinde anlaşma sağlandı. 41 madde ise bir sonra ki oturumda görüşülmek üzere ertelendi. İdari maddeler konusunda genel bir problem yaşanmaz iken para ve paraya dayalı maddelerde işveren tarafının 14/03/2024 tarihinde vermiş olduğu teklif, sendika temsilcileri tarafından kabul edilmedi ve işverenin teklifini revize etmesi istenildi

03/04/2024 tarihinde yapılan 6. oturumda işveren, ülke gerçeklerini ve piyasa koşullarını görmezden gelerek çalışanlarını açlık ve sefalete mahkûm edecek bir ücret revizesi ile geldi. İşverenin son teklifini sendika tarafından kabul edilmeyerek bayram sonrasında yeni bir teklif ile sözleşme görüşmelerine devam edilmesi kararı alındı.

 

Asopress - Haber Merkezi