Sınır karakollarına çifte saldırıda çok sayıda İran askeri öldürüldü

Fotoğraf: İranwire

 

Asopress - İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde, Devrim Muhafızları Ordusuna ait Rask kentindeki askeri tesislerine ve Çabahar kentindeki iki polis karakoluna eş zamanlı saldırılar düzenlendiği bildirildi.

Sistan-Beluçistan Vali Yardımcısı Ali Rıza Merhameti, Rask ve Çabahar'daki askeri karargahlara terör saldırıları düzenlendiğini söyledi. “Durum kontrol altında ve konuyla ilgili detaylı bilgi daha sonra açıklanacak." ifadelerini kullandı. Merhameti, daha sonra devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, saldırıların ardından karşılık verilmesiyle çıkan çatışmalarda 3 İranlı güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini belirtti. Devlet televizyonu ise, uzun süre devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden İranlı güvenlik görevlilerinin sayısının 11'e yükseldiğini bildirdi.

Devlet televizyonu, Ceyş’ül Adl grubu ile güvenlik güçleri arasındaki gece çatışmalarının Çabahar ve Rask kasabalarında meydana geldiğini söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Majid Mirahmadi devlet televizyonuna yaptığı açıklamada "Teröristler Çabahar ve Rask'taki Muhafız karargahlarını ele geçirme hedeflerinde başarılı olamadılar" dedi.

Çatışmalarda 10 güvenlik görevlisinin de yaralandığını söyledi.

Ceyş’ül Adl örgütü, Şii egemenliğindeki İran'da etnik azınlık Beluciler için daha fazla hak ve daha iyi yaşam koşulları için mücadele ettiğini söylüyor. Örgüt son yıllarda Sistan-Beluçistan'da İran güvenlik güçlerine yönelik birçok saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Aralık ayında militan grup Rask kasabasında bir polis karakoluna saldırarak 11 güvenlik görevlisini öldürdü.

Ocak ayında İran militan grubun Pakistan'daki iki üssünü füzelerle hedef aldı ve İslamabad'ın İran'daki ayrılıkçı militanları hedef alan hızlı bir askeri karşılık vermesine yol açtı.

Ceyş’ül Adl, hem İranlı yetkililer hem de ABD dahil olmak üzere birçok Batılı hükümet tarafından terörist bir grup olarak tanınmaktadır.

 

Asopress - Dış Haberler