Rekor oyla seçilen Gülistan Sönük, kayyum atanan belediyeyi geri aldı

Fotoğraf: 

 

Asopress - DEM Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde başarı elde ettiği kentlerden biri olan Batman'da seçilen Sönük, mazbatasını almasının ardından bugün belediyeye binlerce kişinin katıldığı yürüyüş ile geçti.

DEM Parti Batman Milletvekilli Zeynep Oduncu, Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük , Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, DEM Parti, DBP İl Örgütleri, Belediye Meclis Üyeleri, Batman Emek ve Demokrasi Platformu katıldı.  4 Yol Kavşağı’nda bulunan DEM Parti Batman İl Örgütü önünde bir araya gelen kitle burada alkış, slogan ve zılgıtlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca kitle hep bir ağızdan “Jin jiyan azadî”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

 

 

HALKIN DİRENİŞİ İLE BELEDİYEYİ ALDIK

Belediye kapısına gelindiğinde ise burada bekleyen kalabalık bir kitle gelenleri “Jin jiyan azadî” sloganları ile karşıladı. Kitle daha “Welat çiqas xweş û rind e” şarkısı eşliğinde belediyeye giriş yaptı.  Eşbaşkanlık odasına geçildiğinde ise Eşbaşkan Sönük konuştu. Kayyımın belediyeleri karakol haline getirdiğini kaydeden Sönük, “Halkın belediyesi halka yasak hale getirilmişti. Bugün halkın direnişi ile belediyemizi aldık. Ve binlerce kişi ile belediyeye geldik. Bugün buraya gelen kitle kayyımın 4 yıllık sürecinde belediyeye uğramamıştır” dedi.

 

‘HALKIN OLANI HALKA VERECEĞİZ’

Halkın olanını halka vermek için belediyeye geldiklerini kaydeden Sönük, “Bugün kitle ‘Welat çiqas xweş û rind e’ şarkısı eşliğinde belediye girdi. Kentimiz bizimdir. Bizim olanı aldık.  Nasıl bugün kitlesel bir şekilde halk ile belediyeye giriş yaptıysak, belediyemizi halk ile beraber yöneteceğiz” diye konuştu.  Görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir de, kayyımın bıraktığı tahribatı hep birlikte ortadan kaldırma çağrısında bulunarak, tahribat yaratanlar ile hukuk önünde hesaplaşacaklarını söyledi.

 

Batman DEM Parti İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz ise kadın iradesinin kente büyük bir başarı kazandığını belirterek, dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu. Yapılan konuşmaların ardından Eşbaşkan Sönük tebrikleri kabul etti.