İtirazlar karşılık buldu: Van’da mazbata DEM Partili Abdullah Zeydan’ın

Asopress - Salı günü Van İl Seçim Kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını Kazana Dem Partili  Abdullah Zeydan’ın yerine AK Partili adaya vermişti.

İl Seçim Kurulu’nun bu kararından sonra özellikle Kürt illerinde ve metropollerde yoğun bir protesto gösterileri düzenlendi.

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu’nu Van’da acil koduyla toplayıp durum değerlendirmesi yaptı. MYK toplantısının ardında Fekiyê Teyran Parkında toplanan halka seslenen DEM Parti Eş Başkanları bu hukuksuz karar geri alınıp mazbata Abdullah Zeydan’a iade edilene kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Van İl Seçim Kurulunun kararına itiraz eden DEM Parti, kararın düzeltilmesi için Yüksek Seçim Kuruluna başvurdu.

İtirazı değerlendiren YKS mazbatanın Zeydan’a iadesine karar verdi.

DEM Partinin itirazının görüşen Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bugün yaptığı toplantıda AK Partili adaya verilen mazbatayı tekrar seçilen DEM Parti Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a iade edilmesine karar verdi.  

Paylaşımda, “Kürt halkının, dostlarımızın ve demokratik kamuoyunun direnişi sonucunda Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmesine karar verilmiştir. Her Bijî Berxwedana Gelê Kurd!” denildi.