DEM Parti Batman: Bizim olanı geri aldık, artık demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir yerel yönetimler zamanı

Fotoğraf: Asopress

 

Asopress - DEM Parti Batman İl Örgütü dün yapılan ve rekor bir oy oranıyla kazanılan seçimden sonra bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Bizim olanı geri aldık, şimdi artık demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir yerel yönetimler zamanı” dedi.

Rekor bir oy oranıyla kazanılan belediye başkanlığı seçimlerinde hemen ertesinde DEM Parti Batman İl Örgütü bir açılama yaptı.

 “31 Mart seçimlerini sahiplenen, partimizi ve fikriyatımızı rekor bir oyla yeniden kentin yönetimine taşıyan Batman halkına selam olsun“ diye başlayan açıklamada, dünyanın dört bir tarafında kadın mücadelesinin sloganı haline gelen JIN JIYAN AZADÎ’nin bir slogandan ibaret olmayıp, bir felsefeye dönüştüğü belirtildi. Açıklamanın devamında, “Dün yaşadığımız seçimlerde partisinin etrafında kenetlenen, sahiplenen, yarınlara taşımak için kararlılığını cesurca ortaya koyan Batman halkı, hem bizlere çok büyük bir cesaret vermiş, hem de sorumluluğumuzun ne denli büyük olduğunu göstermiştir” denildi.

DEM Parti Batman İl Örgütü açıklamasında “seçimlerin açığa çıkardığı bir gerçek de halk üzerindeki her türlü yönelmeye, kirli savaş pratiklerine, planlara, baskılara, proje partilerine verilen yanıt oldu.

BİZLER; bu toprakların asli sahipleri olarak, dün verdiğimiz bütün sözlerimizin, ‘yapacağız’ dediğimiz bütün projelerimizin, yönetim anlayışımızın arkasındayız. Fikriyat ve felsefemizle kentlerimizde toplumcu belediyeciliği yeniden kurumsallaştıracak ve halkın olanı halka vereceğiz.

Bizim olanı geri aldık, şimdi artık demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir yerel yönetimler zamanı” denildi.

 

Asopress