Gazeteci Mimar Kaya: 2 gündür bir eve sığındım, can güvenliğim yok

Fotoğraf: Sosyal Medya

 

Asopress - Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, üyesi Gazeteci Mimar Kaya’nın can güvenliğinin tehlike altında olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada, “bir an önce meslektaşımızın can güvenliğinin sağlanmasını çağrısını yapıyoruz” dedi.

Derneğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şöyle:

“Hakkari’de AKP İl Başkanı Zeydin Kaya'nın yakınları tarafından saldırıya uğrayan gazeteci Mimar Kaya, 2 gündür bir eve sığındığını ve can güvenliğini olmadığını belirtti.  Meslektaşımızın can güvenliğinde endişe duyuyor, bir an önce meslektaşımızın can güvenliğinin sağlanmasını çağrısını yapıyoruz” denildi.”

 

 

NE OLMUŞTU

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığına seçilen Abdullah Zeydan’a mazbata verilmemesine dair karar, 2 Nisan akşamı Hakkari merkezde de protesto edilmişti. Protestolar sırasında AKP İl Başkanı Zeydin Kaya'nın kardeşlerinin de aralarında olduğu bir grup, eylemdeki gençlere silahlarla saldırı düzenlendi. Yaşananları görüntülemek isteyen gazeteciler linç edilmek istendi, Hakkari Haber İmtiyaz Sahibi Mimar (Sofi) Kaya ise ölümle tehdit edildi.