Filistin yanlısı protestolar Sorbonne Üniversitesi’ne sıçradı

Fotoğraf: Sosyal Medya

 

Asopress - Gazze’de ayladır devam  savaş ve insani krize öfkeli protestocular Paris'teki Sorbonne Üniversitesi'nde üniversitenin kapılarında 'Özgür Filistin' sloganları atarken, bazı öğrenciler kampüste çadır kurdu.

Gazze’deki yıkıcı savaş yedinci ayına girerken, ABD kampüslerindeki gösteriler Avrupa'ya sıçradı. Paris'teki Sciences Po Üniversitesi’ndeki protestolardan günler sonra, Sorbonne'da öğrenciler protesto gösterisi düzenledi.

 

 

Üniversitenin binayı bir günlüğüne kapatmasına yol açan protestolar, dünyanın en eski üniversitelerinden biri olan Sorbonne’daki öğrenci eylemi sırasında polis okulun girişinde barikat kurdu.  

Reuters muhabiri, polisin ana girişin bulunduğu caddeyi abluka altına aldığını ve yaklaşık 50 öğrenciden oluşan bir grubun eyleminin kampüs içinde devam ettiğini bildirdi.

 

 

Sorbonne Üniversitesi öğrencileri, polis şiddetine ve tutuklama tehditlerine cesurca meydan okuyarak, "Gazze, Gazze, Sorbonne seninle!"  diye sloganlar attı.

Sorbonne Üniversitesi öğrencilerinin kampüs içinde Gazze'ye destek eylemleri sürerken okul yönetimi derslerin iptal edildiğini duyurdu.

Ulusal Meclis'teki sosyalist LFI milletvekilleri grubuna başkanlık eden Mathilde Panot da dahil olmak üzere birçok Fransız politikacı, sosyal medyada Sorbonne’daki öğrenci protestolarına destek vermeye çağırdı.

Polisin müdahale ettiği eylemde çok sayıda öğrenci gözaltına alınadı. Filistin yanlısı öğrenciler, polis tarafından üniversite kampüsünden zorla çıkarıldıktan sonra Paris'teki Sorbonne Üniversitesi'nde yeniden bir araya gelmeye başladı.