Eşbaşkanlar, Van sokaklarını temizlemek için ellerine fırçayı aldı

Asopress - Yüksek Seçim Kurulu’nun başkanlık mazbatasının iadesi kararının ardından bugün Van DEM Parti il binasında tebrikleri kabul eden Eşbaşkanlar Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, halk ile birlikte fırçayı, küreği alıp sokakları temizleye başladı

İl Seçim Kurulu’nun başkanlık mazbatasını AK Partili adaya vermesinden sonra Van’da başlayan protesto gösterileri sırasında kent savaş alanına döndü. YSK’nın İl Seçim Kurulu’nun kararını iptal edip mazbata seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan’a iade etmesinin ardından gece boyunca yüzbinlerce Vanlı zafer kutlamaları yaptı.

Bugün DEM Parti İl Binası’nda tebrikleri kabul eden Eşbaşkanlar Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, tebriklerin kabulünden sonra sokağa çıkıp Barış Anneleri ve halkla birlikte temizlik yaptı.

 

 

Cumhuriyet caddesini de temizleyen Zeydan ve Şedal’a halk büyük ilgi gösterdi

 

 

Zeydan, burada yaptığı açıklamada kente herhangi bir kutlamanın olmayacağını söyledi. “Yaralılarımız var, gözaltına alınanlar ve tutuklanalar var. Onları ve ailelerini ziyaret edeceğiz.”

Zeydan, YSK’nın dün verdiği karara dair, “Hukukun üstünlüğü anlamında daha iyi bir yere geleceğimiz ümidini ve toplumsal barışın iradesini daha da büyütmesi bakımından karar yerinde bir karar” dedi.