Ekolojistler Gabar, Cudi'de orman kesimine karşı bir araya gelecek

Asopress - Şırnak'ın Gabar, Cudi, Çilemeja ve Komate bölgelerinde sürdürülen ağaç kesimleri hız kesmeden devam ediyor. Ekoloji örgütleri, bu ekolojik kıyıma dur demek için 28 Temmuz’da Şırnak'ta toplanacak. Mezopotamya Ekoloji Hareketi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan ziyarette, “Doğa katliamına dur de” mesajı verilecek.

Şırnak Ekoloji Hareketi Sözcüsü Adnan Şenbayram, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yıllardır Şırnak'ta ekolojik yıkım yaşanıyor. Bu ekolojik kırım, başta Cudi, Gabar, Besta ve son olarak Beytüşşebap'ın Komate bölgesinde ciddi anlamda artmaktadır. Ağaç kesimleriyle bu tahribat devam etmektedir. Bizler Şırnak'ın özel ve sistematik olarak seçildiğini biliyoruz. Buradan tüm kamuoyu, halklara, doğa ve yaşam savunucularına çağrımızdır; Şırnak'ta 28 Temmuz'da yapacağımız basın açıklamasında birlikte olalım. Doğa düşmanı politikalara karşı hep birlikte mücadele edelim" diye belirtti.

Ekoloji örgütleri, Şırnak'taki bu ekolojik tahribata dikkat çekmek ve durdurulması için kamuoyunu bilinçlendirmeyi hedefliyor. 28 Temmuz'daki etkinliğe katılımın yüksek olması bekleniyor.

Haber Merkezi