Diyarbakır Barosu, 15 Kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturma savcılarıyla görüştü

Asopress - Diyarbakır Barosu, Diyarbakır ile Mardin arasındaki kırsal alanda çıkan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı’nda soruşturma savcıları ile görüştü. Baro, görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaparak, soruşturmanın seyrine dair detaylar paylaştı.

Açıklamada, “Baro Başkanımız ve Başkan Yardımcımız, yangın faciasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı’nda, soruşturma savcıları ile bugün bir görüşme gerçekleştirmiştir. Soruşturma kapsamında dosyaya ön raporun geldiği ancak savcılıkça teknik detayları içeren yeni bir rapor talep edildiği bilgisi alınmıştır. İtfaiye raporu ve ilgili kamu kurumlarından gelen cevaplar da beklenmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca, görüşme sonrası yangında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine taziye ziyaretinde bulunulduğu belirtilerek, “Diyarbakır Barosu olarak, süreci yakından takip ettiğimizi ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğimizi vurgulamak isteriz” ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi