DİK: Kur'an'ın evrensel mesajı hakikat, adalet ve barıştır

Fotoğraf: Asopress

 

Asopress - DİK merkezi yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda seydanın katıldığı iftar programına Batman Demokrasi Platformu temsilcileri, İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi yöneticileri, DEM Parti Milletvekilleri, Barış Anneleri ve DEM Parti Batman Belediyesi Eş Başkan Adayı katıldı. Duaların ve Mevlüt okunan programda DİK Aktivisti Medine Gök açıklama yaptı.

 

Demokratik İslam Kongresi adına tüm katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Gök, "Ramazan ayı; doğruyu eğriden, hakkı ve hakikati, yalandan ve sahte olandan ayıran ölçünün ayıdır. Yani Kur'anın ramazan ayında indirilen bu ölçünün, hediyesi ise oruçtur. Ramazan, bedeni aç bırakıp ruhu Kur’an’la doyurma, besleme ayıdır. Ramazan ayı; oruçla nefsi ve bedeni terbiye eden Kur’an’la  kişiyi ve toplumu ortak akılda, barışta birleştirmeyi hedefleyen bir eğitim ayıdır. Kur'an, bu eğitim sonucunda akleden kalple yenilenen, soran, sorgulayan, fark eden, değişen, dönüşen ve direnen kişiyi ve bu kişilerin oluşturacağı barış toplumunu hedef olarak önümüze koyar" ifadelerini kullandı.

Gök konuşmasına şöyle devam etti: Kibrin, ihtişamın, nefretin, ötekileştirmenin ve zulmün getirdiği kutupçu toplumu reddeden Kuran'ın mübarek ay vesilesiyle tüm insanlara dayanışmanın, paylaşmanın, öteki olmanın, duygudaş, yoldaş ve haldaş olmanın fırsatını sunar"

Kur'anın evrensel mesajı hakikat, adalet ve barış olduğunu söyleyen Gök "Derdi hakikat, duruşu adalet ve hedefi Barış olanların ayıdır. Kur'an ayı olan Ramazan, hayatımızın bu ilkelere ne oranda denk düştüğünü test etme ve kendimizi hesaba çekme ayıdır. O halde; Elimizden ve dilimizden Kuran düşmediği halde toplumumuzda neden zengin ile yoksulun arasındaki uçurumlar bu kadar derin?  Açlık, sefalet, evsizlik, işsizlik, göç, savaş, neden yakamızı bırakmıyor? Elimizden ve dilimizden Kur'an düşmediği halde neden adalet yalnızca güçlüleri ve onlar gibi düşünenleri koruyor, kolluyor?" dedi.

 

Medine Gök 

 

Gök barış mesajı vererek konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Ramazan ayı; Hira'dan Mekke'ye, Mekke'den çağlara ve zamanlara yayılan insanlık bildirisinin yıldönümüdür. Bu bildiriyi, mesajı alan her insanın, canın Barış sofrasında buluştuğu ve ortaklaştığı aydır.

Bizler; Demokratik İslam Kongresi olarak sizlerle bu Ramazan ayında barış sofralarında, başta kadınlarımız olmak üzere halkımızla bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.”

 

Haber Merkezi