Çay ve balı unutun: Bu doktorun boğaz ağrısı için şaşırtıcı bir tedavisi var

 

 

Asopress - Bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Dr. Linda Yancey, turşu yemenin veya turşu suyu içmenin boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olabileceğini söyledi.

 

Boğaz ağrısına çare olarak turşuya başvurmak biraz şaşırtıcı görünebilir, ancak her şey turşu salamurasının özelliklerine bağlıdır.

New York Post’ta yer alan habere göre, Dr. Linda Yancey boğaz ağrısını hafifletmek için mükemmel yiyecekleri seçmek söz konusu olduğunda tatlı yerine tuzluyu tercih etmenizi öneriyor.

Dr. Yancey şunları söyledi: "Tuz ya da şeker gibi dokularımızdaki sıvıdan daha konsantre bir çözeltiyi kullandığınızda, suyu dışarı çekerek iltihabı azaltır."

"Dereotu turşusu, içerdiği tuz nedeniyle boğaz ağrısına iyi gelir" diyor.

Basit bir tuzlu su turşusu salamurası yaklaşık %3,5 tuz içerirken, tuz vücut ağırlığının yaklaşık %0,4'ünü oluşturur.

Etkisini hissetmek için ne kadar turşu tüketilmesi gerektiğine gelince, sihirli bir sayı yok.

Yancey, "Bu tıbbi bir müdahaleden çok bir ev ilacıdır, bu nedenle herhangi bir resmi tavsiye yoktur," diyerek kişisel olarak doğru miktarı bulmak için denemeniz gereken bir şey olduğunu açıkladı.

Bununla birlikte, bu yolu izlerken ne kadar tuz tükettiğinizi bilmek önemlidir, çünkü ekşi turşuların sodyum oranının yüksek olduğu bilinmektedir.

Ancak Yancey, bunun boğaz ağrınızı tamamen iyileştirmeyeceğini kabul etti. "Bu küçük ve geçici bir müdahaledir" dedi. "Yaklaşık 10 ila 15 dakika boyunca semptomlarda küçük bir azalma sağlayacaktır."

Turşu her ne kadar geçici bir çözüm olsa da, çay içmek ve doktor tavsiyelerine uymakla birlikte boğaz ağrısından kurtulmanın bir parçası olabilir.

Yancey, hazırda turşu yoksa tuzlu suyla gargara yapılmasını da öneriyor.

"Tuz kısıtlı diyet uygulayan kişilerin dereotu turşusu ya da tuzlu su gargarası kullanmamaları gerektiği unutulmamalıdır, çünkü her ikisi de önemli ölçüde tuz yüküne sahiptir" dedi. "Aynı şekilde, şeker hastaları da bal veya tatlı çaydan kaçınmalıdır."