Belediyeden kadınlara özel TİS maddesi: Ailede şiddet uygulan erkeğin maaşı kadına ödenecek

Asopress - Batman Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında yapılan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Batman Belediyesi eş başkanı Gülistan Sönük ile sendika temsilcileri Batman Belediyesi başkanlık binasında bir araya gelerek sözleşmeyi kamuoyuna duyurdu. 


Memur çalışanlarına ikramiye, izin, ulaşım ve sağlık alanında mali ve sosyal haklar tanınırken kadın memurlara önemli haklar tanındığını duyuruldu. Yapılan sözleşmede belediye çalışanlarının alkol, kumar ve benzeri alışkanlıkları bulunanlar ile aile içi şiddet uyguladığı tespit edilen erkek memurların sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımlardan elde edecekleri hakları ellerinden alınarak, eşine ödenmesi karar bağlandığı belirtildi.

 
Toplu İş Sözleşmesi ile 21 Mart Newroz Bayramı’nda bütün çalışanlara ücretli izin verilirken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır Gününde kadın çalışanlar izinli sayılacak.  Kadın çalışanlara talebi doğrultusunda HPV aşısı kurum tarafından yapılırken yine kadın çalışanlara her ay bir gün regl izni verilecek. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk iş gününde engelli çalışanlar bir gün izinli sayılacak.  Kadın çalışanlara her 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ve tüm çalışan memurlara 1 Mayıs İşçi Ve Emekçi Bayramı, 21 Mart Newroz Bayramı, Ramazan ve Kurban Bayramlarında net 7500 TL ikramiye verileceği sözleşmenin önemli maddeleri olarak duyuruldu.

Haber Merkezi