Batman'da köylere jandarma baskını: En az 12 gözaltı

Asopress - Batman'ın Hasankeyf ilçesinin Palamut Köyü mevkii ve Mawa Dağı kırsal bölgesinde 18 Haziran’da başlayan ve 22 Haziran’da Gercüş ilçe kırsalına yayılan askeri operasyonlar nedeniyle, kent merkezi de dahil olmak üzere birçok yerde baskınlar düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, yapılan baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Gercüş ilçesine bağlı Dereiçi (Bilêxşê) köyü ile Hasankeyf'e bağlı Palamut ve Poyraz(Berdahol) köylerine jandarma tarafından baskın düzenlendi. Dereiçi köyünde yapılan baskında köylülerin camide toplandığı ve ardından boşaltılan evlerde arama yapıldığı belirtildi. 7 kişinin gözaltına alındığı köyde çok sayıda jandarma ekibinin bulunduğu ve bazı köylülerin darp edildiği ifade edildi.

Öte yandan çevre köylerden en az 5 kişinin daha gözaltına alındığı bilgileri arasında yer alıyor. Köylerde bu yaşanırken, Batman merkeze bağlı Bayındırlık Mahallesi'nde eş zamanlı olarak yapılan ev baskınında Abdülcelil Gitmez ve eşi Yüksel Gitmez'in de gözaltına alındığı bildirildi.

Geçtiğimiz haftalarda bölgede yaşanan çatışmalara ilişkin olarak Batman Valiliği tarafından ilan edilen geçici "askeri yasak bölge" kararı bugün sona eriyor.

Haber Merkezi